Baby tak nak makan

Normal ke baby 6m25d tak berapa nak makan sangat.ok ke kalau baby makan 2 or 3 sudu suap je.ibu is pening dah tak tahu macam mana nak bagi baby suka makan🤦‍♀️🤦‍♀️

Baby tak nak makan
16 Balas

hari tu sy pernh tnya nurse kk tentang ni..nurse pesan..kita beri makan bukan utk ank kenyang..tp utk kenalkan anak dgn makanan..kenalkan die dgn rasa..seelok2nya dimulakan dgn plain bubur..die makan sikit pun xpe..asalkan kita beri die cuba rasa makanan..ibu jgn stress ya..sbb tu dinamakan makanan pelengkap..susu tetap yg utama..beri dia masa sedikit ya..benda baru kan..mcm kita..nk adapt dgn mnde baru akan ambil masa kan ibu..nnt slow2 introduce dgn mknn yg lain pula..go ibu go..

9mo ago

ya baby saya tak makan 2 minggu lepas 2 minggu dia makan bubur campur susu pelik tapi itu saja yang dia bole makan kalau mkanan lain dia muntah

Blender beras. Masak campur ayam drumstik(steam dulu ayam tu) Lepas tu letak perasa ayam(khas utk baby) Baby sya makan tu je skrg dah setahun lebih. Dia makan satu piring membukit habis selalu. Isi ayam tu sya penyek2 kasih hancur sebab dah steam kan mmg lembut isinya.

3y ago

1 kali gus habis. Ayam tu steam dulu. Lepas steam letak balik ayam kat dalam air yg kena steam tu.cuci beras di mangkuk lain. Lepas tu tuang ke tempat ayam tu. Letak kan perasa ayam@bilis@sayuran ke dalam tu. Sya letak chicken stok 2 sudu teh. Utk menambahkan wangi bubur tu. Mmg sedaplah. Anak pun berselera. Tiap pagi petang anak aku makan satu piring besar ni. Habis. Sumbat sumbat sumbat dalam mulut. Lambat bagi dia marah.😂

cmcm anak sy.... dulu 23 suap je... pastu da tgk 10bulan die da drop semua mknan... smp la skrg umur da 7 thn demand mkn nasi kicap spagety kosong... peha ayam ke daging ke xna langsung... mama pening

3y ago

bmi anak masa tu ok je... susu bdn plak byk...masa baby badan anak sy mmg bambam even x makan sgt...nyusu plak smp 3 tahun lebih... nasib ade susu badan

Normal sis sbb dia baru belajar makan & akan menolak awal nya lama2 dah biasa tu dia akan automatik makan. Just bagi je kerap2. Sikit takpe.

normal sis ank mula2 nk mkn camtu ank sy pon sma now 7m sk sgt mkn🤭🤭🤭tp dia sk mamany msk xsuka yg serbuk dh siap tu xmkn.

3y ago

Sama. Baby pun da 7m.ada ms die mkn ada ms die x nak mkn.

normal sangat.. anak saya 9 month pun makan kurang dari 10 sudu kecil 2x sehari.. sudu kecil pun hujung2 je xpenuh.. 😉

Normal. Mula2 memang macam tak pndai sgt guna lidah utk makan. Ibu kena bg makan dgn kerap #TAPactiveusers #TAPSupermoms

sabar mommy.jgn pksa ank ntk mkn nnti ank stress.. . ada baby yg gitu. tunggu besar sikit semua pun dimkn tu

3y ago

ya wc

sampai macam anak saya. tapi nurse cakap normal. cuma kena kerap bagi dia makanan biar dia biasa

Kene jugak paksa die makan kalau tak bile dia dah naik umur 1 tahun die menguyah lambat