early pregnancy with ovary cyst

Hai.. ada sesiapa mommies dkt sini yg ada pengalaman ni?? Ni 1st time saya pregnant, jadi saya risau.. kesan cyst kepada baby? Anyone please ?

7 Balas

saya.. tapi bukan cyst tapi fibroid. monitor by doctor .. Tapi statik ke dari awal sampai bersalin. alhamdulillah lansung x mengganggu sepanjang kehamilan saya. Bersalin pon normal. But for now i am not sure ada lagi ke x. belom check lagi after gave birth.

Sye pnh kne mse mngndung anak sulung.. jgn rsau sis nanti time brsalin cyst akn kluar skali.. cme sakit tu kuat Klau cyst trkena baby.. jga pntang mkn jgn mkn makanan yg ade soya sbb tu buat cyst brtmbh bsr nnti.. cyst ade dua jns sis pnye jns drah atau x?

Saya ada..tapi lepas jumpa pakar kat hospital..bila baby membesar lama² akan hilang sendiri..masuk terimester kedua hilang..baby pun okay..jangan fikir sangat dan sentiasa positif..doa banyak² InshaAllah tadakk pape..

Sy early preg 5week, buat scan tvs, ovary kanan bengkak..maybe sebab sy ada consume fish oil utk trying to conceive, bila dah positive preg, sy cuba stop supp lain, hanya makan folic acid, baru ovary back to normal..

siapa ada pglmn cyst awl khamiln, ble kgsi dgn sis ni, sya cma ada pglmn fibroid awl khamiln,,

Sy pun ada masa mula2 scan dulu.. Tp doc kata normal.. Skrg Alhamdulillah dah hilang..

Nii gambar masa mula²..lama² cyst tuu hilangg