Pregnant Or Not.

Hello guys... It's that be positive or not? Because lately I feel cramp at my stomach. Please advise me. Tq. ***My 1st day period 14 FEB 2020. Means today is 5week 1day if I really pregnant.

Pregnant Or Not.
26 Balas

Ikut pengalaman sy pregnant ke 2 ni lmbt haid 2 hari upt trus positif sis 2 line clear. Yg gugur 1st baby aritu lmbt 2w bila check 1line. 2 hari kemudian sakit perut trus kuar darah mcm period tp tak berhenti smpi 10hari. Bila check doktor upt 2line tp scan baby dah tak ada kene cuci

4y ago

Yg 1st baby tu memang tak ada sympton pregnant tu yg ingat tak pregnant. Alhamdulillah selepas cuci baby 1st tu sekarang dah pregnant lagi. Dah 17w6d sekarang memang sebelum lmbt period pon dah ada tanda pregnant yg ke 2 ni. Mungkin masa tu memang belum rezeki. Sekarang ni sy memang tak bnyk buat keje sebab dah takut

klu 5wk prgnt sepatutnya double line clear. sbb hcg setiap hr meningkat.. xberani nk ckp +/- . better check after 1 week ya. sbb sy delay period 7 hr, test upt terus clear double line. ptg balik kja xde tgu2 pg pon. In Shaa Allah ad rezeki😊

4y ago

In shaa Allah.. jdn risau ye. ad rzki awk tu. 🦾

Kalau mata sy dah nampak dble tu.. Nk lg jelas grp ttc ajar sy.. Omputih akn edit pic tu guna apps.. Try edit guna apps picsArt.. Mcm sy aritu mcm ni la.. Nmpk samar.. Edit bru nmpk ada line.. Esk try lg da nmpk jelas skit.. Skng da terus jelas..

4y ago

Yeke... Ok2. Nnt sy try. Tq bg idea. 😍✌️

Awak tahu ke bila awak ovulasi? Ramai yg tak alert bab ni. If pregnant , start benih melekat dirahim, UPT dah boleh dapat +ve walaupun faint line. 5 weeks sepatutnya test line lbih terang dari COntrol Line dah..

4y ago

In syaa allah... Nnt sy akan try lagi. Lepas cuti covic nih.

Awak buat repeat test, awal pagi, bangun dari tido terus buat... saya pon mcm too jugak anak first sebelum gugur mase kandungan 6w... samar2 then saye cek awl pgi lepas bngun tido, first air kencing....

4y ago

All da best awk.. skrg da confirm prgnnt kan? Doakan sy juga..on off -ve +ve

Go to doctor next 3 weeks to make it confirm as the ultrasound can start detect the baby heartbeat as early as 8 weeks pregnancy dear! All the best love

4y ago

OK tq for yo advice. Tq so much... 😍🤩✌️

Saya nampk line samar lg satu tu.. Dlu saya mcm ni gak.. Dan kisah yg sama, baru 5w. Nnt ada rezeki tu. Check next week confirm makin terang. Hehe. Tahniah!

4y ago

Sabar je lah. Hehe. Slalu positif ok. Doa yg baik² dtg yg baik².. InsyaAllah mmg ade dh tu.. Evap line tak akan kaler purple. ☺️

Positif tuh , insyaAllah . Anak first sy macam tuh jugak , line samar² . Scond prgnent pun samar² jugak ... Test again after 2 weeks

4y ago

Betul2. Sy setuju. In syaa allah. Tq awak. Thanz sgt2. Bg Kata2 semangat.

Sy pon mcam ni.. ikut last period 21.3.. kirran app.. baru 4 week 1 day.. blom confirm pregnant. Ape2 tgu laa next period.

4y ago

Wowwwww. Tahniah sis.

Samar². Bila zoom baru nampak satu line lagi tu samar². Kena try lagi another weeks. Mungkin positive, insya'allah.

4y ago

Kan. Cuma x terang je. Bila nk snap mmg xberapa nmpk. Tp bila dgn mata. Nmpk jugak.