Adakah anda akan menjalani gaya hidup yang lebih aktif semasa hamil?
Voice your Opinion
Ya, ia pasti akan membantu dalam kesihatan pada masa akan datang
Tidak, saya terlalu aktif
Saya tidak pasti bagaimana ia akan membantu

3479 respon

15 Balas

Saya memang nak aktif, tp sy cepat penat. Jadi saya aktif sekadar mampu dan pendekkan masa riadah dr 40mnt/1 jam ke 15 mnt/30 minit je. Trimister pertama, masa loya dan kurang selera makan, saya tak senam langsung, just streching ikut mampu. Masa ada tenaga je saya senam; berjalan, berenang..

mgandung atai tidak mmg saya aktif...mulut kat xsihat,tpi dlm lenguh2 sakit2 pinggang pon masih aktif buat kerja...sy xboleh duduk diam...bosan..buat kerja then dh penat saya rehat....

Ya, aktif. Mungkin terlalu aktif 😅. 2 minggu sebelum bersalin, saya masih boleh ke office bekerja shift 12 jam, 7 pagi - 7 malam pada weekend.

sy seorang yang aktif..time pregnant xprnah dduk diam.start dr bngun pgi,buat kerja rmh, uruskan ank..rehat hanya waktu solat dgn mndi jew.

Setiap kehamilan rasa berbeza.. Semasa ank sulung dulu aktif, yg kedua letih lesu je memanjang.. Jadi x aktif..

Nak aktif tap badn selalu lenguh xlarat😭😭bediri lama sikit nak muntah

Belum merasa mengandung..xtau nnti mcm mana keadaannya

Yea. Mudah utk bersalin. Alhamdulillah

ya pasti dpt membantu dlm kesihatan

Not really sure.