Berat bdn slalu naik... Stiap kali g kk je nurse msti mrh brt bdn naik,buntu di buat nye,tlng bg tip

23 Balas

sy mls nk minum air gula, nk menapak check bp n urine 3 hr skli klu brt naik byk. ni sume sy dengar org kn mrh time check up. tp sy xpernh kn lg 😆 kite ni kja xde ms . kn lh jg jugak berat tu. sehari lps check up sy lps perasaan la mkn mcm2.. smggu sblm check up kawal blk berat.. ttiap buln mcm tu. sy dh dkt 8 bulan br naik 4kg doktor kate bgus. sbb time buka buku pon bmi dh overweight. die x th kite separuh nyawa nk jaga bert xbg naik byk. 😂 Alhamdulillah setakat ni perkmbangan bby ok dgn umur. sy doakn sis dpermudhkn

berat bdn msa buka buku 52kg , skrg 27minggu 65kg . ade jugak misi nasihat suruh kawal pemakanan . sy lgsg x kisah apa yg dinasihatkan . sebab skrg sy tgh berselera dan pulun habis semua makanan . bdn sy jenis cpt turun cpt naik. biarlan time mengandung ni berat bdn naik asal sihat . lps berpantang nanti baru nk dptkan berat badan ideal blk .

2y ago

sis sama dgn saya. kita makan tk bnyk pun hari hari ikut diet yg betul tapi sebulan tu boley naik 2kg 😂

bila mkn berlebihan berat akan naik,bila berat naik kena minum air gula,klu sangkut ada kencing manis mesti tak suka kan😁..tips nya jaga pemakanan sis.mmg ya ibu mngandung ni kerap lapar nak2 bila bby mkin besar..tapi tu lah klu tak kawal mkn takut bby besar dlm perut nti susah nak meneran🤭

Saya pula berat badan turun , dn tak naik2... awal2 kehamilan berat badan sye 102kg... msuk bulan ke3 berat sye turun banyak 97kg dn sekarang dh 6bulan lebih naik 1kg je berat sye 98kg... nurse ingat sye diet , sye cakap tak de , sye kurang selera makan je...

buat masa sekrg saya msih terkwal..sebb lps 8mlm x mkn dh sebb sblum tido nk mkn zincoper lagi...mkn pun sikit udah kenyang..mungkin baru 6 bulan cm tu kot tu yang x boleh mkn byk sgt,kang muntah2 lagi...huhuhu..harap2 okey je la semua

sama mcm saya, sejak dari kena sound tu, everyday saya akan monitor la berat badan, makan dalam portion sikit xp kerap la, Alhamdulillah berat x naik mendadak, every month chekcup 1 kg je yg akan naik. try la.

Sy pernah naik 3 kg dlm masa 14 hari. Trus kne mnum air gula. Lpas tu sy insaf la. X mkn manis, mkn nasi satu senduk je. Trus naik 0.5kg sebulan bulan dpannya tu 😬

3y ago

Hehehehe diet2. Ssh btul skrg tekak nk mkn desert je. 😝

Brt bdn sy msa buka buku 53kg..skrg 23weeks. Last checkup 59kg. Tggu 22 dec ni lg tgk mcm mna.. Makan mmg mkn je apa nak makan n brpa kli pun..

Saya pulak berat asik 74kg je dah 28weeks. Dulu sebelum mengandung 65kg je tapi bila dah masuk trimester 3 tak naik2 nurse sampai bising

Makan protion sikit tp kerap. Utk malam, makan awal, mcm sy last mkn waktu malam 7-8mlm.lps tu minum air kosong je. Cut off air manis.