Macam mana ni dah letak ubat sapu still bertambah ke sebab sabun mandi dia tak sesuai ke macam mana

15 Balas

Pakai sabun. Organic cethapil cse anak saya pkai tu. Then kena beli kam cream baby setiap lepas mandi, apply cream baby yg bole sapu muka hingga kepada, mengelakkan ruam2 datang. Dan kurgkn cium bby d bibir. Klu hidung it's oky. Tpi better kurg2 kan dulu.. Sbb bby bru lahir ni mmg kulit diorg sensitif sgt2

Sis kalo boleh mandian n lotion baby beli brand organic ye. Sbb brand organic ni xde racun or chemical yg berbahaya. Antara jenama organic sis boleh consider buds organic, applecrumby. Mahal sket tp baby jarang allergic pki barang2 organic ni. 😇

jangan bagi pakai sabun mandi dulu. Sapu cream tasneem naturel skeenz konfem cepat hilang kalau takde sapu sudocream. mungkin jugak suasana sekeliling agak panas. n jgn bagi mandi air suam sangat sedikit kurang suamnya. lama2 ruam tu nanti hilang sendiri.

2y ago

untuk permulaan pakailah sabun organic dulu mcm cetaphil ke ruam hilang bole lah cuba yg lain.

Pergi klinik semula sis, ckp ubat yg diberi tak berkesan. Nanti mungkin dr bg ubat lain yg lebih power sesuai utk baby. Sis ada letak sabun dkt muka dia ke? Or sabun tu terkena muka masa mandi?

Sis beli cream zeho dkt farmasi. Sapu tu . Cream zeho tu bagus sbb x ade steroids. Lg 1 dia mmg khas utk ruam2 . Sy bg anak sy pakai skjap aje baik .

anak saya dulu pun macam nie masa dalam pantang dia naik ruam kat muka ... sya sapu lotion cetaphil baby dekat muka lama2 ruam tu hilang...

2y ago

bila hilang tu mesti rasa senang hati...

ank prnh jd mcm ni masa bby. ank sy tk sesuai bedak dan sabun mandi. sy tukar brand alhamdulillah hilang sikit2 dan ok smpai skrg

anak sy ada jugak kena mcm ni..sy kurangkan penggunaan sabun je..x sapu krim apa pun..lama² dia hilang sendiri..

Assalam kak ..cuba pakai YouBaby cream kt shopee ade jual.. anak saya mcm ni jgk pakai cream tu lama2 hilang ..

mayb lah kot, try tukar brand mandian dia.. lotion n bedak.. tp kdg cuaca pun salah satu sbb naik ruam mcm tu..