Always worried

Hi , this is my first pregnancy.. now 28w ..i always worry about my baby.. selalu terbaca dekat fb bayi meninggal dalam kandungan.. sy sgt risau ? biasanya semua tak tahu apa punca baby meninggal dalam kandungan.. macam mana sy nk control risau sy ni ? tolong sy mommies2 ..

35 Balas

Jangan worry much. Sebab nanti awak akan stress and it will effect your baby inside. Jaga diri, jaga pemakanan, jaga kesihatan, doa selalu. In sha Allah everything's gonna be ok. 😊♥️

samala awak... sy 13w.. kdg2 kwn saje share kandungan 14w gu**r la.. e2 la eni la.. adoiyai.. risau gila sgt.. Allahu... tkt btol.. tp usap perut.. Ya allah jaga la kandunganku..

Sya pn kdg wspada. Setiap kali sy rasa risau. Sya akn pegang perot utk rasa degupan jantung baby. InsyaAllah kita kena banyak berfikiran positif cuma waspada dan alert kena ada 👍

Sy pun kdg2 selalu terbaca artikel mcm tu. Sampai menangis sdri sbb risau. 😭 Fikir positif sis dan banyakkan berdoa. Semoga kita dijauhkan dpd segala marabahaya. 🙏🙏🙏

Kena positif & elakkan dari baca artikel yang macam tu sis. Kalau ternampak tajuk pelik2 tu, tak payah la bukak & baca. Doa banyak2 moga kandungan sis sihat sampai bersalin

Positive mind sis.. Jaga makan n kesihatan InsyaAllah semua selamat. Klau sis, ternampak post2 negative tu.. Skip skip je.. Buat buat x nampak n jgn fikir sngt..

Fikir positif jela sis...tengok benda" positif,video" positif..selagi checkup n scan dri doc ok,xde pape lahh tu..kenapa nk serabutkn fikir yg bukan"..

Always positif sis.. Kdg2 saya mcmtu tpi elak utk baca brg pelik2..semoga kandungan kita ssmua d lindunganNya.. ❤️🌹

Jgn la risau, fkir positif je. Kalo risau sgt bli la alt yg bole dgr degupan jntung bby tu. Sye pon dlu mcm tu😅😊😊.

Kena fikir positive sis.. Selalu tgk gambar atau video baby yg cute.. Jgn tgk berita atau gambar yg menyedihkan..