Brg apa dh beli geng EDD Januari

First mommy here. Korang yg edd bulan 1 kan. Ada yg dh start beli brg keperluan bby & pantang ke? Ada list tak? Ada yg sudi share listing? Sy masih blank xtau nk start beli bila. Sbb kalau nk beli sekaligus dekat2 due nnti risau. Nnti last minute mesti ada lgi yg kurang. Dh google2 jgk tapi kadang listing di search tu lebih kpd kehendak bkn keperluan yg betul2 perlu rasanya. Kalau ada yg sudi share alhamdulillah. Tq in advance.

21 Balas

sy 31/1 , bru stat beli brg² utk berpantang dlu .. Brg baby inshaallah plan stat prut 7bln nt kot 🤭 yg penting mommies punya brg dlu .. sbb what ever happen , kita tetap kna brpantang ..

10mo ago

Sy suggest beli brg before 3rd trimester if nak beli brg kat kedai atau nak rase pakai tgn. Sbb skrg sy 7 bln masyaAllah sakit blkg sakit segalanya. Tapi depend jgk masing2. If beli online lg murah sbb dah compare dgn harga brg kat ekspo baby. Yg utamakan brrpantang dulu tu betul 😂. Mommy happy, baru baby happy 😃

januari hadir.. ahahaha... tpi blom bli ap2 cuma list lh jga set brpntang yg pnting n brg2 yg nk pnting utk g hsptal.. nnt2 lh bli ny.. awl sngt plk.. dh thu gnder snng skit nk mmbeli..

10mo ago

tula haritu 20w scan xmau tunjuk dia. igt masuk 7mth nk start beli slow2. takde la terasa costing sgt nk beli semua sekaligus

Sy pun EDD bulan January…start beli barang mungkin bulan Dec.yg lain barang2 kena derma dari adik ipar dan adik sendiri…so hampir semua baramg daa ada☺️☺️

sy edd 12/1... tak beli apa pun lagi... barang abg2nya masih elok... baju2 pun kaler unisex je... nnt nak kuarkan smla basuh2 & tgk apa yg perlu ditambah je...😊

Saya due bulan 1 , tapi apa pon x beli lagi , selalu p kedai baby usha2 ja dulu , suami xbgi beli lagi sbb katanya nak scan baru nak beli brg baby🤣

Sy 30/1 xbeli pape lg.. tgah cri cl je untk bpantang nti..untk brg kperluan sy tgok kt tiktok rmai org share sis bleh try search..

Alhmdulilah saya 98% settle brg baby beli yg penting ja…cuma barang mummy ja tak yg part pantang2 tu tak settle lagi…

10mo ago

wahhh ank first jgk ke?. share2 sis listing barang.

Saya baru beli bedung , car seat yg subsidi tu , baju 3helai sarung tangan sarung kaki hahaha tu jaa

10mo ago

subsidi mycrs dah penuh kuota.. walau ada tarikh tapi dah xde untuk claim lagi. ramai yg aritu ingat tunggu gaji tp dah xsempat claim.. nampaknya tunggu tahun depan klau masih ada peruntukan.. 😊

saya edd 4/1 belum beli apa2 lagi kak😂 nanti keluar sekali beli jee. barang pantang pun sama

due 14/1 bru beli 1 set pakaian baby.. scan ari tu bby boy.. Alhmdllh 3 girl 2 boy