Siap basuh baju baby

Excited nak pack baju baby ?? now baru 31weeks 5day . Nurse suh basuh siap2.pack. tkt bsalin awal . Sbb sy hb low,gdm . Just prepare . Pape sng . ?

Siap basuh baju baby
54 Balas

Semoga dipermudahkan sis.. Hehe saya dulu pun excited macam sis.. Tak sabar.. Packing pun awal2.. Lepas tu..mesti stp minggu check. Takut ada yang tertinggal.. Lepas lahir baby.. Tak juga baby pakai baju banyak2😅😅.. Cuma takut kalau lama kat hosp je baru banyak baju nak pakai..

Comelnya warna pink 😍 sy tatau gender baby apa padahal dah nak 7m mengandung 😅 tapi naluri kuat mengatakan sy perggy baby girl 🤭 tapi sy tak berani nak beli warna pink sebab takut lahir² baby boy 🤣

Baju utk new born berapa helai ye nak beli? Ramai kwn2 saya nasihat beli sikit je.. Sbb baby cpt besar.. Kena beli yg besar skit la kan? Ke sis buat persiapan mcm mana? Anyway.. Semoga dipermudahkan semuanya ye sis..

4y ago

Up to you.. tp bg sy, kalau u mampu beli la lebih.. klau beli 3 4 helai, u byg la xkn setiap kali lps pkai nk cuci.. klau u pantang sendiri, susah la.. tp klau pantang ngn mak pon, xkn nk suh mak basuh baju baby hari2 kn?

Baby girl ke ni? Bestnya tgk pink semua cute. Hehe. Sy pun baby girl. Skrg 30w. Barang dh beli. Cuma blm basuh je lagi. Nurse pun dh suruh prepare sbb sy hb low dgn gdm jgak 😅

Sy dulu, 1beg mmg standby letak dlm kete siap² bila sakit jer senang.. Betul², bw diri jer.. 😁😁Brg baby dgn mak semua dah siap.. Apa² pun,semoga dipermudahkan ye..

Cantikkk..pink semua...xmerasa lagi anak girl..4boy..moga kalini drezekikan girl jugak...xbrani beli kaler pink..ckupla sekadar meroon dan merah..🤭😍😍😍

Sy gdm tp dah 39week 2day xde tanda2 nak bersalin lagi..beg baby dah lama tersedia nie..huhuu minta doakan semoga sy dipermudahkan bersalin 🤗 first baby nie

4y ago

Good luck😘😘

mcm kte la,ble da tau bby girl,sume mnde nk wrna pink je..haha excited sbb dh 2 boys..brg2 sume pn da siap pack,tgu nk brsalin jela..skrg 35w..

Best yea... Kita ingt nak pack masa 32weeks ++ .. Sekrng saya 27weeks.. Semoga awak dipermudahkan segala urusannya nanti.. Aminn.. 😄

Sy pack baju baby seawal usia kandungan 6 bulan... Sebab ada masalah placenta type 4... Alhamdulillah baby 34w (8 bulan) dah keluar..