Basuh Baju Baby & Hospital Bag

Assalamualaikum hi mummy semua! Saya nak tanya. Weeks ke berapa paling sesuai untuk basuh baju baby + pack hospital bag ya? Adakah awal sangat kalau start basuh masa weeks ke 28? Tak apa ke if basuh awal² sangat? Dan Bila patut pack hospital bag? Thank you in advance untuk bantuan. #FirstBaby

7 Balas

Xpe je mommy. Prepare awal. Kita xtahu bila allah nak bagi bersalin. Makesire klu dah pack baju tu. Sebaiky asingkan beg baju mak & beg baju baby. #TAPSupermoms

Sye pn basuh n siapkn awal2.. risau baby keluar awal..ok dh tu 28w.. risau naty baby keluar brg entah kemana.. n Lau siapkn awal2 lg ok.. boleh cek ape2 yg xckup

Okay je 28w nak basuh nak kemas brg semua, nanti dah 30w keatas double check je brg ,, kalau hujung hujung baru nak buat nanti mengah kelam kabut hehe

masuk je 7bulan pregnant sya dah start bsuh n packing siap2 pkaian baby dlm beg.. sbgai prsediaan awal n nurse pun mmg sruh kita buat prsediaan awal

dh start basuh kl dh 30weeks keats nnt xlarat lg nk bsh&kemas&kita pon xtahu brsalin awal ke lambat ke..ok🙂senang sikit kl kite prepare awal..

klu basuh pun ia ttp msih brsih bla diprlukan nti.. tdklah smpai kne basuh brulang. ok dah tu 28w siap smua. awl lg baik dr lmbt.

saya dah 35 weeks, double check lagi sekali..