kerap lapar

Esok masuk weeks 11 kandungan sy..lebih kurang sejam or 2jam lapar...kne makn roti baru hilang lapar...ade x mommy2 yg mcm nie?risau berat naik mendadak

15 Balas

Hai sis..kl sis bimbg tkut naik brt bdan..mkn nasi dlam kuatiti yg sdikit..lbh kan syur n buah...kl mkn buah byk brt xkan naik mddk..sy brat naik 1bln 2kg...slpas amlkn diet yg seimbg..brat ok..mkn nasi 3kli tp sdkit je,lbh kan syur n buah..mnum i msak..jgn mnum mnumnn bkefin ya...roti tu sis boleh gnti dgn roti bijirin bkn roti yis..roti bijirin lbh kyg dri yis..ambk 1kping pn dh kyg..

5y ago

Tq sis info😘

Saya pun camtu.. awal trimester dgn akhir trimester.. second trimester selera dah pulih, dah naik sampai kena minum air gula sebab berat naik mendadak 🤣 cuma awal trimester ni seksa sikit sebab biar cepat rasa lapar pun, x selera & xboleh trima makanan 😅

Saya pon.. awal² mmg laparr memanjang.. nak hilang lapar mkn biskut .. karang x makan xblh jgk .. xsenang duduk .. makan lah berpada² hihi .. lgpon tgh ade selera tu .. nnt bila dah x ada selera .. huh jgn kata la .. mcm saya .. berat turun sesajer😬..

5y ago

Allah.. ye ke 😬

Boleh mkn byk. Tp lebih baik bykkn snack buah n sayur. Bykkn serat. Jgn lp mkn vitamin. Minum susu suam2 bl lapar. Klu craving je tu tanda kurang protein

5y ago

Ooo tnda kurang protein...sy cuba ambik mkanan yg berkhasiat lepas nie..tq sis😘

Saya pun mcm tu... Tgh mlm msti lapar... Tpi saya sblum tdur mmng mnum susu pns tpi lps 2 jam. Mkn ubt. Klau tk mnum susu kmporm lpr

5y ago

Iya sis.. Pnt nk g kncing... 🤣 nk tk nk prgi jgk

Berat x naik mendadak kalau kita pndai control, kita mkn sikit2 tp kerap, kalau lapar mkn buah je, minum air masak bnyk ,

5y ago

Aha sikit tpi kerap...mcm kerap sngt sejam sekali...risau sy

Kite berat 32.4 kg . Lepas 30 minit lapar je . Tapi mkn sikit kenyang pastu cepat lapar balik. Mintk2 badan naik

5y ago

Ringanye. Sy ingat sy lg ringan. Masa buka buku 38kg. Sekarang 20w dh 44kg. Makan mmg kerap. Hehe. Tengahari pukul 12 makan nasi, pukul 3 makan lg sekali

Sme ler mcm sye. Xsmpai 1 jam ade je bnde nk dimkn. Biasenya sye akn mkn buah kalo bkn wktu mkn nasi.

5y ago

Awk pon😀

Cm sy.. awak dlu kja lpr je nk mkn...berat naik mndadak... Smpai nurse kta bhgia sgt ni.. 😅

Me too. Kdg selang 2jam mesti lapar. Klu dah makan nasi, selang 2jam tu cari lah buah2an pula ke hehe

5y ago

Samelah sis😅