Mertua gila

Entah apa masalah mrtua aku ni. Dulu dh pepandai suap biskut kering. Ni suap biskut grdenia pulak. Aku geram sungguh la yg tak tahan dia suap smbunyi2 masa aku tgh goreng ayam. Dia igt aku xnampak. Aku kalih tgok dok suap roti yg dia mkn tuh. Ank aku baru masuk 9 bulan ja kemarin. Bukan 3-4 tahun lagi. Aku geram la. Aku ni ibu yg straight aku jaga pemakanan ank aku semua aku bg real food masak sendiri buat sndri. Takda makanan luar ! Dalam hati dh maki mcm mcm dah. Kang aku terkeluar ckp kata menantu kurg ajar. Lak iaku ank tunggal so mak dia mmg tk bg pindah tngal dia. Mertua aku ni jenis tk boleh tegur. Sumpah tak boleh lgsung. Org muda pda dia tegur walaupun ckp elok elok dia tkkn dengar. Bagi dia org tua ni lg pandai. Dia lagi pandai. Apa kami ckp nasihat semua marah kami balik. Ckp kami xreti la budak2 la apa. Dulu prnh tgur psal susu fm 2 jam shj lepas bncu tu. dia ckp dia dulu tk kira jam pn elok ja ank dia. Terang2 kt tin susu tulis 2 jam lpas bancuh. Aku geram sumpah buntu taktau nk buat apa dah !!! Aku cakap ka tegur cnfirm bawak mulut ckp aku pandai2 la kurg ajar la apa. Aku ni bersabar lama dh setahun lebih dh dhn perangai dia. Patut ada laki dia pun p cari betina lain. Mulut dia sndri tkda insuran main ckp tk fkir perasaan org. Nasib aku ni reti lg hormat dia kesian dia kalau tk berbuih mulut aku maki dia !!

45 Balas

Omg..kalau aku mmg aku tak kesah dia kata aku kurang ajar ka apa..dah anak akuyang aku bersanak..nanti apa2 jadi pada anak aku bukan dia nak tanggung..kalau anak tu mati lagi teruk..nak salahkan siapa pula?? Better bagitau suami..kalau suami pun 2×5 aku tak tau apa nak cakap la..mcm aku kalau partner aku ingkar cara2 aku mmg aku tinggal terus..dah ni anak aku mmg aku nak jaga betul2