MINUM AIS PENYEBAB DARAH BEKU?

Hello moms! Nak tanya, betul ke kalau kita kerap minum air ais atau ais kiub tu susah untuk turun darah, sebab darah jadi beku. Saya dengar dengar je orang cakap, sebab sekarang saya suka sangat minum air ais, risau juga darah tak turun, tak tahu nanti turun tanda bila then kena emergency czer sebab dah overdue. #ingintahu

5 Balas

tak lah. paling2 nanti time pantang, pantang la kejap ais wlpn ikut sains ais masuk badan, akan ikut suhu badan. takkan beku darah2 kita.

Tak betol Sis. Sy msa pregnant selalu je minum ais, tpi last2 msa 34 minggu 3 hari tumpah darah. Baby nk kluar awl

Tak betul. Boleh dapatkan sumber yang sahih daripada Dr. Imelda Bachin

Tak betul. Boleh baca FB Dr Imelda Balchin :)

x betul