Betul atau salah: Semasa trimester pertama anda, anda harus menjauhi senaman yang kerap.

Voice your Opinion
Betul
Salah

1000 respon

7 Balas

betul..apa2 pn bergntung pd keadaan kesihatan individu trsebut ketika itu..jika dia tiada alahan teruk dan tiada mslh ms trismeter pertama kehamilan mcm rahim tidak kuat dan sbagainya..dia blh melakukan senaman .jika ada mslh pd pringkat awl kehamilan blh stop seketika utk bersenam hingga bdn btl2 ok dan tiada mslh kesihatan lain yg blh memudaratkan individu trsebut ketika hamil

Ya bergantung tahap kesihatan ibu. Boleh bersenam tapi kena kurang kan kekerapan dan tengok kemampuan

untuk keadaan saya, ya. Tapi saya buat je aktiviti berjalan.

Bergantung kepada individu

saya perlu bantuan pakar mental

2y ago

ibu mertua mengadu pada suami sy nmpak dingin n monyok... sy xsengaja... salah sy ka... sy trauma .. tolong..

true

ya