Botol susu

Dulu ok. Msuk 2 bulan baby xnak minum susu guna botol..mcm mna ni..nanti mama nak keje..hari spruh hari cuba..dia sggup thn lapar n nangis2..Stress dah mama..ada cara tak..dh 4jenis botol susu cuba..dia xnak hisap..

4 Balas

fokus pd puting. bkn botol. n jgn tertipu dgn bntuk puting yg seakan breast ibu lah ape lah pdhal last2 anak nk puting yg ssuai je. so pilih brand botol yg byk jenis puting boleh masuk n cari mcm pigeon. cuba try puting pupici slim neck or pigeon slim neck dulu. x okay baru try puting pupici wide neck or pigeon wide neck. pupici mmg kena beli online kt shopee haaa

kdg baby ni ada bau badan kita, dia tknk botol kalau kita ada. tp bila org lain kasi, husband ke, pengasuh ke dia ok. cuba lah minta org lain susukan. kawan saya anaknya dkt pengasuh ok minum, tp bila balik kerja kt rumah, mmg dia nak df je tkmau botol langsung. kalau tk menjadi juga, try la tukar botol jenis lain. kena banyak try & jgn stress2 ok.

minta husband atau sesiapa yg susukan baby. sis pergi menyorok jauh dr baby masa menyusu tu sbb baby boleh bau mommy dia. try puting latex warna kuning tu kalau semua puting ppu baby reject. anak sy yg 2nd mcm tu la. semua jenis dan saiz puting ppu dah cuba tapi reject. guna yg latex baru nak

Kadang baby nk puting & maybe puting x sesuai. Anak saya ada 7 puting saya try & error huhh rabak duit