Lepas je bersalin korang selesa pkai pad atau diaper? Utk hari pertama & ke 2

Dulu masa anak first kejap je penuh pad night yg saiz 38cm-42cm tu.. Masa hari first tu rasa lps 2jam kene tukar.. Ingat anak ke 2 ni nk try pkai diaper, ada yg pernah pkai? Selesa tak? Ke gatal? Nak guna jenis pants yg kotex kuarkan tu x muat, maklum la chubby.. Jd kene guna yg adult diaper.. Korang yg pernah pkai diaper lps bersalin tu okay tak? Kalau yg czer sesuai ke? Bukan apa risau tiba2 kot kene czer.. Biasa lps masuk wad(lps bersalin) doc tak cek jahitan kan? Sbb seingat saya masa anak 1st doc cuma cek perut tgok rahim mengecut atau tak.. Nurse yg dtg rmh tu yg akan tlg cek jahitan bawah kita..

16 Balas

Saya lagi suka pakai diaper if still ada dkt hospital sebab kdg kita tk sempat nk bangun pergi tandas nk kencing boleh kencing dlm tu and kdg dlm wad dkt toilet ramai so nk tunggu turn tu tk boleh tahan so diaper sgt membantu 😂