Apa yg u all set dlm diri untk hndle masalah takut bersalin ?

Due lagi seminggu je. 11/3. Tapi hati ni berdebar and rasa takut je. tambah bila tgk video org bersalin and cerita2 org cakap sakit dia tu. apa nak buat ye nak control perasaan ni? Elok2 nak bg keluar cepat sbb dah tak larat, jadi mcm taknak pulak sbb takut sgt??

33 Balas

Istighr..zikir... Sblm bersalin tu buat solat taubat..solat sunat..(jika bersalin pg dlm 10pg or 11 blh buat solat dhuha skali) mntk Allah pmudahkn segalanya..spnjng prjlnn ke dewan bedah or LR bykkn berselawat.. mengucap kalimah syahadah... Dgn amalkn zikir ni َ لَا إِلَٰهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ In shaa Allah smua kita akn rs ok.. sy amalkn ni (sblm sy bersalin spnjng perjalanan nk ke dewan bedah dan ms otw nk bedah sblm trtutup mata dsbbkn dek biuspn sy still xbrhenti mngucap kalimah syahadah dlm ms yg sm dlm hti sebut juga لَا إِلَٰهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ) misi yg ada ms tu pn remind bnda sm juge ms sy admit dlu kata sblm puan g dewan bedah.. puan solat la dlu ..solat taubat.. solat dhuha solat sunat dan zkir ea.. bg tenang... Ms tu sy mmg nk siap2 g toilet tuk amik wudhu tp sblum tu mintak izin misi tu nk ilangkan dri kejap tuk cool downkn dri dr rs nebes nk ngaji bc yassin tuk dri sndri.. 😂✌.. tgk2 nurse pn remind sm mcm mak sy remind..hrp perkongsian sy ni dpt mmbri manfaat pd smua.. mg dpmudahkn segalanya dan slmt mommies2 smua dkt sini bersalin nti ea.. pk yg baik2 tw.. in shaa Allah ..Allah akn pmudahkn segalanya . Aamiin