Apa yg u all set dlm diri untk hndle masalah takut bersalin ?

Due lagi seminggu je. 11/3. Tapi hati ni berdebar and rasa takut je. tambah bila tgk video org bersalin and cerita2 org cakap sakit dia tu. apa nak buat ye nak control perasaan ni? Elok2 nak bg keluar cepat sbb dah tak larat, jadi mcm taknak pulak sbb takut sgt??

33 Balas

Kne ade smgt nk lhirkn anak, anugerah terindah ni.. wlupn tkut cb brnikn dri ckp kat dri yg diri ni boleh.. dan doa moga dprmudahkan..doa penting😊😊😊 stay positif taw.. sbb nk x nk kne hadapi gak bersalin😅

Set benda +ve je dlm kepala, dh nama mengandung mmg kena bsalin la. Xkn nk simpan baby dlm perut btahun2. Smpai masa, keluarkan. Just follow je flow. Simplekan fikiran. Relax sis. Yg -ve tu xyah pedulikan. Hihihi

Baby kluar actually mcm rasa nak berak je. Contraction tu yg sakit. Lpas npk baby, x sakit da sbb our baby worth every pain. Just be ready mental n fizikal. Bykkan bdoa. Be positif.

Emm sama ahhh , rasa tkut semua ada , tkut nnti terberak masa teran😂due date kita lebh kurang lah wak🙆saya 14/3 hehehe semoga urusan kita nk p berjuang next week dipermudahkan aminnn2

Better jangan dgr ckp org sis. Keep positive. Lain org lain caranya untuk beranak. So sentiasa mintak kt Allah permudahkan segala urusan sis 🤗 inshaAllah

Tulahh. Sy pun due 18/3. Skg ni more kpd nak set minda utk rasa bersedia & excited. Moga Allah permudahkan urusan bersalin kita amin.

Kalau sy.. Sy cuma pikir positif.. Pikir pasal baby.. Tu jak. Takut memang takut tapi inilah pengorbanan kita jadi ibu. 😁😁

Nnti masa skit contrction tu xde fkr apa2 dh sis, fkr nk cpt2 lahir je anak .. then lahir je anak, hilang semua prsn tkt skit tu

Sakit memang sakit. Tapi bila dah sampai waktu. Yg awak fikir cepat la budak ni keluaqq. Byk kan doa yunus untuk bersalin.

Sama lh. Saya due 13/3,anak 1st.. rasa takut pla. Semoga kita sama2 dipermudahkan proses bersalin nanti.. aamiin ya rabb..