Apa yg u all set dlm diri untk hndle masalah takut bersalin ?

Due lagi seminggu je. 11/3. Tapi hati ni berdebar and rasa takut je. tambah bila tgk video org bersalin and cerita2 org cakap sakit dia tu. apa nak buat ye nak control perasaan ni? Elok2 nak bg keluar cepat sbb dah tak larat, jadi mcm taknak pulak sbb takut sgt??

33 Balas

kena wt mind set la...ckp dengan baby, cpt kuar jgn bg mama sakit...itu apa yg sy wt masa dlm wad tggu masa je nak bersalin ank first..pujuk2 baby, xsangka menjadi...x rsa sakit sgt tup2 9cm dh..mujur sempat masuk LR kalut2 je, Alhamdulillah