Apa yg u all set dlm diri untk hndle masalah takut bersalin ?

Due lagi seminggu je. 11/3. Tapi hati ni berdebar and rasa takut je. tambah bila tgk video org bersalin and cerita2 org cakap sakit dia tu. apa nak buat ye nak control perasaan ni? Elok2 nak bg keluar cepat sbb dah tak larat, jadi mcm taknak pulak sbb takut sgt??

33 Balas

Sm la due 11/3...sy tgh risau nurse kk ckp ank masih x msuk laluan tp doktor ckp dh msuk...semoga dipermudahkan semua

When the time come.. you will be ready. Automatically!. May everything going smooth for you and baby 🌹

Ikutkan memang sakit..fikir positif sis..insyallah semua selamat..mesti kita x sabar nak tgk baby kita kan..doa byk2..

4y ago

Bila dah nak sampai waktu dia..kita kena redho..walaupun kita tahu sakitnya nak bersalin..kita mesti tau cam mana nak handle kesakitan tu..sbb walaubagaimana pun kita tetap akan hadapi kesakitan itu..demi melahirkan anak..

Semoga dipermudahkan urusan sis... Sy due lgi 2 hri... Dk pjuk² bby br cpt² kluar.. Skt² dh ade sikit²..

😂😂😂.jgn baca post article pengalaman bersalin... Dari ko x takut, ko akan rasa takut.

Jgn pikir kn Sgt. Rileks jerk lain org lai. Rsekn. Org yg takut ske buat org lain tkut jgk

Mindset tu penting..sis kene bertenang..pujuk baby supaya mudah keluar dan xlama sakitnya

kena positif. set dlm minda sakit tak lama, nanti nak jumpa baby dah next week. 😉

Klu sy pula mmg takut, tp slalu doa dan x sbr mau jumpa baby😊

Saya 8hb 3 sis tak bersalin lagi huhu..perut je megeras2