BERSALIN

Due dah lebih 2 hari org cakap sruh bersama suami kalau nk buka jalan tapi nafsu pom takde suami pom xde nafsu sgt jugak sbb dia rasa janggal ada baby dalam perut..banyak bejalan pom dah buat tapi sakit satu badan dapat😭 stress fikir takut kena cucuk ubat..

5 Balas

atas nasib org jugak sis senang bsalin ke tak.mcm saya kena induce masa 38w.sebijik je masuk ubat alhamdulillah hari yg sama bsalin.yg dekat ward tu dah 2,3 hari duk kat spital masuk ubat masuk belon kehulu kehilir sya tgok diaorg bjalan tak jugak besalin.last2 kena czer sbb dah lama sgt.nak jadi ibu kena kuat jgn stress2 klu stress lagi susah nak bsalin..sakit bsalin tu mmg dah tak boleh lari samaada normal atau czer.semoga dipermudahkan urusan.😊

induce ke x induce ke, bersalin tetap sakit. xyh difikirkn sgt psl tu. janji baby n awk slmt. rehat je byk2. nnt smpi masa sakit contraction tu perlukn byk tenaga. nk push lg perlukn kudrat. sy ckp berdasarkn pengalaman. menyesal penatkn diri berjalan sana sini. lgsg xberehat. wktu push dh kepenatan. alhamdulillah masih normal wlupn vakum n baby dh berak dlm perut.

same je sakit sis. cuck ubat sakit, normal pon sakit. baby x nk kuar lg lah tu. try ckp2 ngn baby, ckp momy dh x sabar nk jumpe. InShaaAllah. smoga dpermudahkn -

bykkan ngaji jgn difikirkan sgt sakit Tu..dah namanya bsalin mmg sakit ..bnde tu tak dpt elak.just bykkan bertenang..relaks dan fikir yg baik baik sahaja

Macam mana ni??😭😭😭😭😌😌😌😌