Kerap bersama

Saye baru 30 minggu tapi nafsu nak bersama suami tu membuak buak pulak. Patutnye dah sarat2 ni takde rase nak bersama sebab perut dah berat dan tak larat, tapi saye pulak lain. Makin dah sarat makin nak bersama. Suami pun on je, kadang setiap hari bersama tapi suami pancut luar. Takut pulak terbersalin awal dari due bile kerap bersama ni. Sebab saye ade baca kalau nak cepatkan bukaan kene kerap bersama suami, tapi saye bukan nak cepatkan bukaan cume nafsu je.

34 Balas

Saya pulakk, masa first trimester kerap bersama. Kadang mcm lupa tngh pregnant 😅. Pernah jgakk sampai keluar bleeding (spotting-2 centu). Pergi check klinik.. dia scan baby ok. Pastu bila pergi appt dekat kk pulakk. Nurse tngok buku pink (ada history bleeding) terus dia suruh pergi check dengan dr. Bila check & scan, dr tngok baby still ok. Cuma dia pesan kalau bersama, jngn kasar-2 sangat 🤣. Sbb dia kata, maybe punca bleeding sbb kita bersama suami. Plus baby time tu pulakk masih baru lagi. Start dari situ, kami suami isteri terus jaga-2 tapi tu lah, first trimester tu membuak-2 nafsu nak bersama. Tapi bila dah masuk second trimester ni, nafsu kurang pulakk. Husband ajak jgakk tapi tu lah, takde feel. Tak thu nape (rasa mcm berat perut + rasa malas). Kadang terpaksa on sbb kesian suami. Pernah bleeding jgakk masa awal bulan 10 hari tu. Kebetulan baru lepas bersama, terus pergi hospital (Alhamdulillah nasib baik baby ok sbb bleeding bnyk jgakk lah). Skrg kalau bersama pun, mmg jaga-2 cuma tu lah, tak mcm first trimester. Kalau sebelum mengandung, pantang sentuh terus jadi sampai kadang kena perli dengan husband (Dia ckp, syg sebelum mengandung, pantang sentuh sikit terus lupa diri) 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

6mo ago

hahahaha lawaklah ayat last tu. tp betullah tu. hmmm rindu pula moment bersama. dua2 berahi, ini si suami ja yg stim tgk kita. kita pula keras mcm patung xda nafsu. mana hilang xtau lh nafsu ni 😅😅😅

normal,kadang sampai kene tegur,kalau tak preggy tak nk pulak kita merengek nk mcm tu ...sbenarnya tu ialah efek sbb vaginal kita tu dah terbuka sikit jalan,dan cairan yg keluar tu dia mereaksikan kita punya spot tu..ada jugak ibu yg tahan je,lg 1 ,suami kita punya air mazi tu bertindak sebagai salah 1 sejenis macam penahan sakit,dan melancarkan pembukaan..tp bukan jadi tahn sakit betul,cuma ada part² yg memang ibu akan rasa lain bila bersama dan cuti bersama sbb preggy

saya 20week & first baby skrg sis. dalam 1 minggu mesti bersama suami 2/3 kali & pancut dalam 🥶 taksilap saya, doc cakap okay je bersama as long kita tahu kedudukan uri okay atau tidak, guna posisi sesuai time bersama & takde spotting. kalau sis tengok ada tanda pelik, jumpa doc. alhamdulillah setakat ni, saya masih okay. suami pun tanya dulu posisi sesuai, takut saya tak selesa 🫶🏻

10mo ago

sama saya .saya pernah 1st trimester spotting..p check doc..sebab takot dh..then doc ckp sebab bersama..memg sbtu dan ahad tu bersama siap pancut dalam lg....ikotkan 1st trimester xboleh..lepas jumpa doc spotting tu terus xbersama smpai 2nd trimester..saya search google..skrg 2nd trimester pun saya seminggu skali dua ja..tp kdg² dlm kdg² luar..kalau boleh ada spotting ka darah sikit ka cepat² check jgn biar

saya pun rasa kerap nak bersama tapi dah masuk 4 bulan ni bila bersama saya tak dapat capai klimaks kering jee xtaulah kenapa 🤔 masa 3 bulan kebawah senang je tapi yang peliknya siap keluar sekali pakej air kencing tapi keluar melalui faraj walaupun sebelum bersama saya dah membuang.. ada ke orang mcm saya? nak tnye kawan2 segan.. dalam ni jelah mampu tanya

eh2 mcm kite ank first gitu laaa hujung2 jdi nafsu tu menbuak2 walaupun suami larang dia kesian dkt bby n wife dia.....tpi mse ank no.2 dgn skrg no.3 kurang nafsu nk brsama...plus suami pun risau tkot wife dia trberanak awal sbb djngka kna czer😆 dia plak siap ckp xpe tggu lps bby kluar laaa...skrg dia suh puasa 🤣

Normal sis.. sy baru 15w tp nafsu nak sj setiap hari.. tp kdg xdpt la setiap hari sbb suami bz hahahaha tp klu ada masa mmg on.. sy sllu baca info kata time prgnant xde nafsu.. sy pulak bnafsu sj.. kdg mmg letih, tp tu la.. nak jugak.. Tp suami sy pancut dlm je xde luar.. sy ada tbaca gak pasal bkaan rahim tu tp tu la suami xnK buh luar 😅

saya pon camtu time pregnant. Dah 38-39 weeks asyik minta/bagi hint dekat suami yang sya nak bersama. Tapi suami yg takut. Kalau suami awak tak takut, okay je 👍Kalau tak kena lah tambah kesabaran maacam saya ni 😂 Bagi saya, bila anak nak keluar tu semua dah ditentukan 😬 nanti nak pantang pula lepas bersalin, 100 hari huhuhu

seronoknya ada nafsu membuak2. sy start dapat tahu sy dapat darah beku sbb pregnant. automatic nafsu sy off. mmg kesian kt suami. seminggu skali tu pn sbb sy kesian sbb yalah kn keperluan hak dia. hmmm mcm mana eh nk naikkan nafsu balik? ka normal bila awal pregnant ni? tp skrg sy dh 15, weeks Alhamdulillah. help hm

saya pun kadang2 begini tapi bole tahan lagi la.. jadi sejak pregnant masuk 2st trimester dan sekarang tingal kira hari tak pernah dah bersama suami.. risau pulak apa2 jadi kat baby.. sebab first born kan tak tau apa2 lagi dan pengalaman pun tak ada lagi.. nasib suami pun memahami 😊😊

iyeee... Normal je tu sis..dlu prgnt ank prtama pun gitu...skrg prgnt ank no2 pun sma gak...smnggu 4kli nk brsma nasib husbnd pun nk on jga yer lh klau x rsa mcm x selesa xdpt tuu...