JARANG BERSAMA SEMASA PREGGY

Maaf kalau soalan sye ni tak sopan. Sye pregnant dah masuk 6bulan. Normal ke kalau suami tak rase nak bersama sangat. Dulu kami selalu bersama paling pon seminggu sekali. Skrg 2 atau 3 mggu sekali. Suami pernah ckp dia malas nak buat sebab sekarang sye kuat sangat berpeluh ☹ sejak 4bulan lagi sye makin kuat berpeluh. Kadang2 sye memang segan. Sye tak pasti dia bergurau atau betul sbb ckp dengan ketawa. Ada yg cakap mungkin suami takut ganggu baby. Tapi sye selalu fikir mungkin sye dah tak menarik. Yelaa cepat penat dan badan pon dah naik. Mungkin tu faktor ? sye kadang2 smpai terfikir, adakah suami main luar sampai rasa untuk bersama sye kalau takde pon takpe (maafkan sye tapi suami ade kisah silam semasa bujang). Sebab setahu sye, lelaki ni nafsu cuma 1, tapi kalau sye tak dpt puaskn nafsu dia, mcm mana ? Sye tak pernah tanya suami sebab sye segan dan takut dia marah sebab sye fikir bukan2. Ke memang ade ibu2 yg mengalami situasi mcm ni dan benda ni normal ?

23 Balas

Sy pun preggy 6 bulan... sejak awal pregnant mmg jarang2 bersama..sbb suami risaukan keadaan sy n baby...tak sampai hati tgk perut makin membesar... tak semua lelaki fikir seks aja... sy cadangkan supaya sis kerap mandi atau mandi dulu sblm nk bersama... perkara ni seeloknya berbincang...kita tgh pregnant ni emosi tak stabil...mudah fikir bukan2..tak perlu segan dgn suami sendiri...komunikasi penting sis..

Kena bincang elok2 dgn suami. Nafsu suami memang tinggi tapi sedikit menurun ketika Kita preggy. Jangan selalu prasangka Mengenai suami awak. Mungkin awak Boleh ajak suami buat foreplay sehingga kamu basah Dan main Dengan perlahan. Mungkin Cara Ini Tidak membahayakan kandungan kamu. Pastikan si suami Tidak terpancut awal. Biasanya suami kamu pancut awal dan apa reaksi kamu ?

3y ago

Betul communication is the key. Sy mmg dh latih diri sy and suami bckp terus terang je. Jgn simpan2. Apa2 mmg sy direct slow talk. Jgn malu2 nnt smpai ke tua apa2 awk pendam sorg lgi x best.

saya pun tengah alami dan kdg2 fikir bnde yang sama, kndungan dah masuk 8 bulan, cuma bila ditanya dia hnya risau dn takut jadi apa2 dkt bby katanya, even sy bnyak gak share bnde 2 yang berkaitan dengan bersama di hujung kehamilan boleh memudahkan bersalin. tapi suami betul2 risau dan suruh saya berehat je

mungkin suami sis kesian dkt sis takut penat , jgn pikir bukan2 sis, cuba slow talk dgn suami dlu mcm mana, sya masa pregnant dlu suami nk ja tp saya yg penat sbb kuat peluh segan jugak tp saya suka pakai deadoran wangi tu kerap sbb mcm jd tabiat pulak masa mengandung dlu

sya dri first preggy smpai laa skrg 9bulan ni,x prnah skali pn brsama dgn suami..😅 first baby,kmi mgelak brsama demi ksihatan bby..tpi ada jg yg ckp baik jg bila brsma dgn suami time2 hjung nak brsalin ni..tpi masi jg rasa tkut nak brsama..😅

mmg betul laki ada satu je nafsu. tapi akalnya banyak. mungkin dia tgh sibuk nak cari duit lebih untuk kamu dan baby nanti sampai lupa atau takde masa nak main dgn kamu. think positive. or try bincang dgn suami. jgn serabutkan kepala fikir banyak2

pendapat sy la ye..trus terang ckp je dgn Suami tu..tanya depan2..itu lebih Baik Dr kita fikir macam2...ibu mengandung ni x elok pk bkn2.. Nnt stress ksian bby...slow talk dgn husbnd..ckp elok2 tanya knp Xnk bsama tu sume..semoga d permudahkn...

Nak kata normal, tak juga sis. Tapi nak kata tak normal pun tidak. Ramai je Ibu2 mengandung kat luar sana yg hadapi masalah yg sama dengan sis. Based on beberapa ibu #TAP yg pernah kongsi soalan yg sama. Apa2 pun better slow talk dengan suami.

sy mula2 mengandung smpai nk bersalin pun jarang b'sama..sbb suami xnk sbb dy kata xpndai nk main klu tgh mengandung sbb sangkut dgn perut.sebulan ada lah dlm 2x j..ank dh besar bru dy ckp takut kena ank dlm perut..rsau jdi pape katany.

3y ago

Ha... Takut kena anak dalam perut? Heheheh lain mcm je takut dia tu... Huhuhu

Klau saya somi asek mintak je 😅😅 saya tolak pon dia nak jugak 😅 tapi saya ada jgk slow talk dgn dia kne slow2 kurg kn sbb nanti pantang dh tk dpt stahun tau 🤭🤭 saja berseloroh dgn dia 😄😄saya skrg 15w

3y ago

Hahahah tu la kann, dgn jerawat kt bdn lg kt muka lg 😅😅 encik somi ponn 🤣😂