Tips bersalin tanpa koyak

Due awal Bulan 4 ni first baby kalau boleh taknak koyak ,Ada tips tak selain drpd urut area vagina ?

6 Balas

Sye ad kwn yg ank dh 4,and semua ank dia tk pernh koyak lansung btw ank dia semua 3kg lebih ya,dia kerja jadi bnyak brjalan sana sini,lgi 1 dia ckp dia ikut ckp doc,doc sruh push baru dia push,kalau bleh belajar cara pernafasan yg btul nk push nnti,sye pun bru nk try ank ke 3 ni nanti harap menjadi lah

2mo ago

Tak semua. Bergantung pada situasi ibu dan anak. Macam yang @Ummi Syaqirah ni share. Belajar cara kawal pernafasan dan ikut cue doktor.