Bersalin normal tanpa koyak

Ibu² ada tak pengalaman or tips untuk bersalin normal tanpa koyak untuk anak first ? Saya kalau boleh tak nak gunting jahit koyak untuk anak first .. nak elak birth trauma 😔

1 Balas

herm.. sy ramai knalan misi.. mmg dia kata kebanyakkan mmg akan digunting asbab beranak sulung takda laluan lg.. bkn saja2 dorg gunting.. dorg gunting sbb nk selamatkan nyawa ibu dan anaklah.. tenang saja jgn takut..buat saja aktiviti² yg mudah buka jln dan amal surah maryam.. kawan sy bersalin anak no 2 no 3 pun digunting.. jd bkn beranak sulung shj