Bersalin Tampa koyak

Assalam,sy nk tanya ..sy ank first bakal bersalin bln10 ni..nk tnye ibu2 kt luar sana ad tips x,bersalin Tanpa koyak..??

4 Balas

biasa kalau hosp kerajaan anak 1st dia akan gunting. xtahulah rule yg terkini kalau diorg dah x gunting. tp kalau swasta diorg x gunting rasanya. kena belajar cara kawal pernafasan.

1y ago

yeke sis..takotnye dgr ..

buat urutan mcm emma maembong tu perinium apa enta nama dia lupa🤣 . dia branak tmpa koyak... urut bawa tu guna minyak klapa dara untuk pesedian

1y ago

trimester bila da boleh buat urutan tu sis..

Masa contraction jaga pernafasan. Ikut smua arahan doktor. Masa teran jangan angkat punggung

1y ago

klu kerajaan nty Dy ajar ke sis teknik bernafas tu

Google exercise for labor

1y ago

exercise labour..baik sis mkseh