mcm mne klau xboleh minum Susu . ... mmg xboleh

Dri kcik xmnum.. Milo pon xmnum sgt Yg boleh teh n Kopi Nescafe... Tpi hb Sy low .. sbb kefin tu.. ??????? Help me

24 Balas

cuba adik try minum air kurma merah... leh beli kat kedai ubat cina... adik rebus biar lama skit... (leh goggle) akak nie dah sampai tak tau nak wat apa.. makan kerang hati minum susu pon tak naik jugak... tp alhamdulillah akak try minum air kurma merah.. alhamdulillah terus naik.. minum masa suam suam memang best.. nak sedap leh la tambah longan kering buah goji.. try la dik

Same sy,dr kecik xminum susu,xminum nescafe dan jarang mnum milo dan teh. Skrg hamil kali pertama sy paksa diri minum susu juga minum susu coklat mcm anmum,atau fresh milk perisa coklat atau campuran kurma.dan kadang amik calcium tablet juga.selain tu amalkn 4 vitamin yg kk bg tu.Alhamdulillah skrg dh 30weeks bacaan hb & bp sy xde masalah lg dr awal kehamilan.

kita sama tak minum langsung susu time pregy..sy mnom kopi milo kdg2 nescafe..tp 1hri sekali je..obimin sy x penah skip..alhamdulillah hb cantik..13.1 atau 13.2 je..turun naik dkat situ je..sy x galak kan puan minum semua tu..puan try amik susu hl coklat or strawberry lau x blh mnom susu biasa.

hello sis i pon dari kecik xminum susu semu minum ‘o’ jaa, then dh pregnant laki paksa minum dia ckp kesian baby tak sihat, i minum susu anmum coklat minum time panas, ok sis dlm otak kena set sedapnyaa ayaq niii In Syaa Allah ok pstu minum ayaq kosong bnyk2 takpun ambik asam lps minum tu

Masa pregnant caffeine jgn kerap ambik, sekali sekala tu okey la..salah satu sebab HB low adalah pengambilan caffeine. klau tak boleh minum susu, tanya doc dulu.. selalu dorang akan suggest beli pil kalsium dkt farmasi luar..

Boleh cuba amik cheese atau yogurt untuk gantikan susu. Saya pon tak boleh minum susu time pregnant sbb loya. Doktor suruh try amik cheese atau susu dalam kotak. Saya selalu beli slice cheese tu makan dgn roti.

Cuba minum susu kotak HL. Saya sama mcm sis, memang tak suka betul minum susu dari kecik. Susu coklat sy blh minum tp jarang juga minum. Sy try HL sy boleh telan sbb susu dia rasa vanilla. Susu kurma pun sedap

Saya pun tak minum susu sis... Tp sya Cuba... Heheh just saya ade add on nestum dlm susu tU.. Heheh ... Tak pun sis mkn jambu Batu... Heheheh... Delima ke pisang ke. As long yg blh tambah darah...

Dah cuba susu Ducth lady low fat? Saya pun x suke susu. Tapi saya minum sejuk2 biar tak loya.. Kalau x boleh jugak rujuk dokter untuk dapatkan ubat calcium. 🌺

Sayur pon bnyk yg bleh tmbh darah..jgn minum nescafe dan teh..nnty hb xcantik.slain utk cantikkan hb,kalsium utk awk dn baby tu penting.