konfius

dr kol 2 pagi smpai laa nak subuh perut sakit jee setiap 5 atau 7 mnit knpe ye . tp rse nue sakit kjp jee dlm 30 saat mcm tu nnti dtg lg lepas 7 atau 10 mnit . then setiap bila sakit tu dtg rse mcm cecair klua jernih . due date lme lg 22/7 . skrg da 37 week 3 day ?

13 Balas

Smpi masa dah tu.... Xsemestinya ikut due date.. 37w tu dah boleh sgt berank.. Kalo sakit sangat ikut cara ni.. Baring kepit bontot kuat2 smpi sakit hilang..tu proses bukaan..saya dulu masa anl ke 4. Kul 12 start sakit...kul 2 baru turun darah..kul 7pg hospital..kul 8 terus beranak. 😂

5y ago

Waaa bestnya mcm tu.. Kul 7pg g hosp kul 8 dah bsalin..rasa contraction tu xlah hadap lama2 kn.. Mcm sy anak 1st dlu trun tanda dlm jam4 pg tp contraction xkonsisten sy tahan dlu..pastu bla dah skit sgt dlm kul 8pg g hosp bukaan bru 3cm😭smpai laa ke jam 2 ptg pun bukaan bgtu jg walau ktuban dah pecah.. mau xmau kena induce tpat jam6.30ptg bru bslin.. Hrp2 anak kdua ni oklaa...

alhamdulillah mmg sakit contraction smpai2 je liking teruk , kol 6 pg smpai , kol 11.18 besalin terus . dgn bantuan induce . wuuu Sakit yg luar biasa . tepat kol 11.18 baby sy lahir berat 2.6kg jeee bby girl 😊 thanks yg mendoakn tu ❤

4y ago

Tahniah sis. Selamat berpantang.

Makan siap2 ..bekal makanan dlm kete.. Takut tahan wad.. diorg x bgi makanan.. Bila dtg sakit contraction..tarik nafas..hembus melalui mulut perlahan2..mcm tiup belon tu.

Mgkin tnda nk bsalin sis, die xleh ikt jgk due, kdg bby nk kuor awl.. Lau skit2 tu mgkin jln tgh nk bkk.. Pglmn ank kedua mcm tu.. Awl 2mggu dri tarikh due.

Better g hspital ..mcm tanda nk bersalin je tu..kadang nak bersalin ni xikut due pon.. bby tu rasa nk klua, dia klua la.. huhuu..

Semoga urusan awak dan baby dipermudahkan oleh Allah SWT. Semoga selamat3 je amin3 ya robbalamin❤

Air jernih tu selalu air ketuban...p hosp terus..semoga dipermudahkan..

Pergi hsptl trs. Kalau air ktbn tkut nnti dh kurg bhya dkt bby dlm prt

Tanda2 tu. Contraction awal. Elok p hospital cek

Tnda2 nak bersalin da tu..better p hsptal cpt..