Tanda bersalin

Hai sy nk tnya skt perut contraction tu mcm perut memulas nk berak ke?? Skt dlm 1mnt lps tu ok and dlm 5-10 mnit skt dtg lg..adakah itu tnda nk bersalin dh??

2 Balas

Ye la tu sy bru alami skrg tgh bpntang…sy firstmom, xtau pon tu tnda..awl2 pgi 7am rsa mcm nk berak, lps berak rsa lgi sakit mcm snggugut tp xkuat biasa2 je..sy blh buat xtvt rmh lgi..ptg tu sakit mkin dtg dlm 10min sekli..plg kuat sakit dtg lps mgrib..10pm trun drh, xsngka..pi hspitl bukaan rupnya dh 3cm, msuk ward cek jntung bby tiba2 ketubn pecah jd 5cm..msuk LR xsmpai stgh jam dh 8cm n Dr suruh teran..

6d ago

yeke..sy xde tanda lain.skt perut jer..rsa nk berak tp xkeluar..tkt nk teran kuat2

yup itu salah satu tanda. guna apps contraction counting.