Sesekali jadi derhaka tak salahkan?

Dosa tak kalau sye balik rumah mak sye tanpa bagitau suami sbb sye dh x tahan berpantang rumah mertua... Mertua x jahat tp rumah dia x selesa...bilik air kotor,taik bersepah,tak tau siapa punya taik berak tak flush lepastu bersepah kt tepi2 mangkuk tandas tu, x masuk lubang jamban tu..penat la hari2 nk hadap..nk mandi je kembang tekak tahan nafas sbb aroma taik tu... Saya tak faham macam mana diorang bole ignore and hidup and mandi dlm keadaan bilik air mcm tu... Dapur pun bersepah..nak pijak lantai geli sgt.. hritu mse mula2 menginap sehari dua elok je bilik air dgn dapur bersih..skli lepas seminggu suami keje,cuti dh abes,rumah terus jd kotor mcm tu... Dgn kain tak berlipat..baju2 sye yg adik suami tolong basuhkan,lepas angkat dia longgok atas lantai mcm tu je.. mujur sye nampak,terus gagahkan diri angkut semua baju2 saya.. lepastu ada seluar track sye hilang..cari,tnye suami x jumpa sekali esoknya nampak adik dia balik skolah pakai seluar saya..mmg x lah sye nk minx balik.. Sye bkn la pembersih sgt tp kalau keadaan bilik air mcm tu,melampau sgt la..x selesa..sye stress... Bila ngadu kt suami,suami suh sabar2... Pale hotak dia laa nak sabar... Rasa mcm nk call ayah sye, minx amek..sye nak lari balik rumah mak syee😭 Boleh takkkkk😭😭😭

40 Balas

balek la sis... Allah Maha Memahami... sis pon kena sayang diri, berdosa suami tk sediakan tmpat tinggal yg selesa utk bini ,yg bini tak redha. one more thing, kebersihan juga dituntut dalam agama, byk sudut boleh dinilai...tu biar dia tanggung dosa bini tk redha nnt urusan dia ape pon tak jadi. Kalau suami sendiri pon tak mampu mempertahankan isteri dan anak, berdoalah byk² sis dan angkat lah kaki awk dan anak kecil tu dari rumah, kol ayah awak suruh jemput, bgi lah alasan mak awk teringin nk jaga cucu ke ape ke....Wallahualam. Sayang diri, fikirkan anak tu tkot jadi pape baru lahir dh kene bau bnde² yg boleh effect kesihatan dan otak dia. Bahaya!