berat badan naik

doktor sarankan hanya setngah kilo shaja untuk naik kan berat badan dlm brapa mnggu ntah saya lupa, tp makin perut ni mmbesar mkin bnyak la berat badan naik, n kena la checkup 2 mnggu lg untuk tgok mcm mna, ada ke yg jd mcm saya ? berat badan naik trlalu cepat hmmm normal ke ibu2 rasa

20 Balas

Cuba sis bykkan makan sayur sayuran, makan dlm quantity kecil tp kerap n tey berjalan kerap pusing dlm rumah ?

Kta sma..dlm msa dua mggu mst naik 1kg..mggu ke 34 naik byk 3kg..sbb tu air gula kena minum smpai 4 kali..😀

4y ago

alamak seram nya hehehe 😂 saya kadang mkan nasi takda la bnyak tp sbb suka benda manis2 kot, paling kerap prgnnt ni air manis laa sis lg2 bulan puasa ni 🤤

Berat sy 2 minggu naik 1.5kg🤣😂..checkup 2minggu skali..bsp ambil selang sehari...ayoyo...

3 minggu naik 2kg...dah diet pun still naik 2kg...tak tau nak control macam mana..

saya pun sama...naik mendadak...x pasal2kena ulang ke klinik selang sari cek

Heheh saya tiap bulan naik 3 kilo.. Awl bulan checkup naik 4kilo 🤣

Jgn tllu byk pngktn brt bdn.. tkut nt gdm. . rsko utk bby

4y ago

Kwl pmknn.. sblm ni pt mcm tu jg.. bile da gdm.. byk bnde nt.. kne admit n mnitor.. so .. tu la. Cgh sblm blku.. ogtt still normal is good mommy..

Berat sy naik cpt selepas 30w...2mgu naik 2kg..kdg 2.5kg

4y ago

Skli je mase 26week..bmi sy xlbih lgi..sy gdm on dc

Sya dah 3 bulan berturut tak naik ..skrg dah 32w

Elakkn makan mlm..just mnm susu saja klu mlm