berat badan naik

doktor sarankan hanya setngah kilo shaja untuk naik kan berat badan dlm brapa mnggu ntah saya lupa, tp makin perut ni mmbesar mkin bnyak la berat badan naik, n kena la checkup 2 mnggu lg untuk tgok mcm mna, ada ke yg jd mcm saya ? berat badan naik trlalu cepat hmmm normal ke ibu2 rasa

20 Balas

Saya pon sama atas 6 bulan berat saya naik sampai 3 kg dalam sebulan ..saya cuba tak makan malam ..pastu gi check up awal pagi tak sarapan dulu ..sebab kalau sarapan dulu berat tu naik sgt..hehe..tu cara saya lah.😅.kalau tak nanti kena cek tekanan darah 2 kali seminggu sebab berat naik banyak ..penat....

Sama dengan sa mom..Baru2 ni sa naik 5kg😅😅..tapi check gula ok juga..cuma sa kena suruh Selang 1hari check urin dan tekanan darah..semua ok..27HB ni kena jumpa doctor..Mudah2an semua ok..risau juga baby tlampau besar nanti😅😅..skg sa 33w suda..

Hahahahaha saya. Sampai dokto saya suh saya diet Sbb kenaikan badan steady mencanak. I have gdm some more. So dokto suh saya jaga berat badan. Sbb takot lebih besar, saya kene induce. Tapi okay je sis. Jagalah berat badan

Sama macam sy... Setiap kali g checkup berat naik 2kg lebih... Pernah naik sampai 4kg.. Nurse nasihat tuk diet... Alhamdulillah.. Skrg dah bersalin.. Ceaser.. Bby pon sihat

4y ago

alamak yekee 😅 risau pulak saya, sbb saya suka minum air manis2

Sy tiap bulan naik 3kg..cntrol mkn mlm pom sma jer ttp naik..muak dh ulang alik g klinik check BP.. Tp stkat ni alhamdullilah xda sngkut kcing mnis lgi..

4y ago

mcm saya hritu la, selang 2mnggu 2 kali g kk 🥺

Sama sis. Sy naik banyak jugak. Dah 2 kali minum air gula. Alhamdulillah result normal. So xd masalah dah. Nurse suruh control sikit je makan 😂

4y ago

Tak pasti la. Tapi awak doa2 la mudah2an tak buat bsp tu

Mesti awk ada kena mkn vit c sbb tu berat cepat naik.. Sy tiap kali checkup maintain.. Doc ckp pandai jaga.. cuma kencing manis je tinggi ckit

4y ago

Kk sy 2 mnggu skali

Berat saya pn naik banyak tiap2 bulan.. Asalkan xsangkut gdm n lain2 ok la.. Nurse mmg marah.. Tp sebab nk jaga kita n baby 💕

Sama dgn saya sis, nak buat mcm mne selera lain mcm last2 3 kali minum air gula sbb berat naik mendadak sgt masa last2 preggy