TED STOCKING

Doctor sarankan pakai stokin ni untuk peredaran darah dan menggelakkan darah beku. Sebab masih lama kena tahan dekat wad bersalin dan kurang bergerak. Harga agak mahal RM68. Kalau pakai stokin panjang biasa boleh ke? Saya masih menunggu hari untuk bersalin.

TED STOCKING
22 Balas

Kalau kena tahan wad lama memang dorang suruh pakai stokin ni. Saya admit 36weeks utk bersalin on 37weeks. Admit awal sebab baby iugr masa tu, kena buat daily ctg sampai 37weeks. Ada sekali tu saya tak pakai pastu nurse dan MO bebel kata kena pakai nanti pakar marah dorang sebab tak pantau patient. Saya rimas pakai stokin ni sebab panjang sangat tapi nak buat macam mana kan tetap kena pakai jugak 😂

sy xde plk nurse or doc cdgkn.cuma tau la stokin ni tuk org darah tinggi pon elok.yg bsalin czer pon elok pkai.tp sy rase x terpakai sbb susah sikit nk pkai,ketat ngn perut berczer.sy pon dh 2x czer x pnh pon pkai.cuma byk bgerak sndri je la,jln slow2.lg plk nnti kite yg czer kena sntik heparin kn tuk cairkn darah.depend pd ibu2 la.

Kalau hospital kerajaan mcm akan bebel klu tk ada stokin ni. Klu kita tknk beli, nurse yg akan belikan (tp kena byr balik lah). Sy pakai lepas bersalin, tp jujurnya sy tkde rasa perubahan atau kesan yg bagus 😂 tp doktor dan nurse ckp wajib pakai sbb nk elakkan darah beku atau bengkak kaki lepas bersalin.

ehhhhhh ye ke...saya tak tau Pula ade stokin ni 😱 masa bersalin haritu..doctor takde pun syorkan...even Nurse pun takde mentioned pasal socks ni..😂😂 jadinya Lepas bersalin saya pakai stokin panjang biasa je... alhamdullilah mujur xde bengkak kaki ke apa ke...untung puan doctor ade syorkan..☺️

bagus stokin ni sebenarnya wpun mahal ckit.Kaki bengkak lepas bersalin dh surut.nmpak la kebekesanan.Stokin ni dia cengkam,bagus utk peredaran darah dan elak darah beku.Selesa sgat bile pakai.

mmg bagus stokin ni sis.., untuk elak kaki kejang juga smsa mngndung.. klu wktu mgndung mampu beli sy pun sarankan pakai.. dkt watson stokin ni lagi mahal..

3y ago

Pakai waktu siang masa duduk / baring rehat. Nak gerak, nak tidur buka stokin tu.

sya ada tgk misi rekemen stokin ni dkt sorg mak masa tu sya admit sbb jantung laju time 30w .. harga rm80 😅 byk dah sya tgk dorg rekemen stokin ni

2y ago

haaa sma laa kita ni😂😂😂 check jantong bby ok je .. mak nya lak tiba laju .. tu laa sbb mak dia x pandai dok diam buat keje sana sini siap jadi runner lagi bagai 🤭 sya 12/1 nanti scan jugak

stokin ni yg bersalin ceazer memg kena pakai... saya 3 anak ceazer kena pakai stokin ni...nurse akan ukur dlu kaki utk dptkan size yg sesuai..

Rasanya ted stokin ni kira dah murah dah tu Rm68, ada lg mahal saya tgk. Better lah untuk kesihatan elak kejang kaki darah beku.

Sy pakai stokin ni sbb cser masa anak pertama lahir, kene pakai sbb nak elak darah beku.. tp stokin ni selesa dan best sgt👍