TED STOKIN WAJIB PAKAI BERAPA LAMA ?

boleh kongsikan pengalaman mommies2 semua tak, biasanya pakai berapa lama ? #firstmom #ingintahu

4 Balas

saya 4 hari dok sepital hari esok nk balik baru nurse bg stokin tu saya pon bersalin czer jugak. alhmdulillah sepanjang x pakai tu x de pape. dekat umah pon kdg2 je pakai depends pada diri sndry sis.

Kalau awak jenis bergerak selalunya tak payah pakai lama . Cumanya kalau awak asik baring x gerak mmg kene pakai 24 jam sbb takot ada darah beku kat kaki awak .

Kalau rasa sejuk ngilu bila tak pakai stokin kena la pakai. Kalau jenis stokin anti embolism atau compression socks tu lain, ikut arahan pada pack stokin.

Sis czer ke?

1mo ago

ha ah betul czer