Ada tak cara untuk bagi janin turun sendiri (10 weeks)

Doc dah sahkan baby saya tak ada heartbeat. Doc bagi saya masa 2 minggu untuk janin turun sendiri. Kalau boleh saya tak nak kena D&C. Dah 2 kali berturut2 miscarriage🥹 Tahun lepas gugur first baby masa bulan puasa. Tahun ni gugur second baby masa 1 syawal. Sedihnya hanya Allah saja yg tahu.

3 Balas

Sy pon pernah gugur anak ke2 bln9 2022. bleeding and sakit yg teramat mcm nak beranak. Dah pegi scan klinik swasta mmg xde haertbeat dr bg masa janin turun. Sbb sakit sgt xtau nak buat mcm mna. Dlm peti ais ada air coke sy minum 2gelas xsmpai 5mnit sy rasa ada benda sangkut kat faraj pegi tndas janin dah turun baru sakit hilang. Tu cara sy mgkin x elok utk di buat tp sbb sakit sgt sy xboleh pikir dgn waras masa tu.