Ada tak cara untuk bagi janin turun sendiri (10 weeks)

Doc dah sahkan baby saya tak ada heartbeat. Doc bagi saya masa 2 minggu untuk janin turun sendiri. Kalau boleh saya tak nak kena D&C. Dah 2 kali berturut2 miscarriage🥹 Tahun lepas gugur first baby masa bulan puasa. Tahun ni gugur second baby masa 1 syawal. Sedihnya hanya Allah saja yg tahu.

3 Balas

sy ada bca minum air kelapa.. pastu kerap jln2 g mall ke.. pusing la mall tu bpe kali turun naik tangga.. sy masa gugur aritu mcm tu jgk.. g berjalan2 mall..amik masa seminggu jgk dia turun sndri.. sy malam kantung jatuh tu sakit mcm senggugut tu lps tu ank merengek2 nk dukung..kita dukung la dia..pastu g toilet keluar sndr.. tp klau dh ada janin ni xtau la mcm mna.. mcm susah skit nk jatuh kn org kata..sy sb kantung sj..n kantung tu pon dh kecut

1mo ago

sy pon tgh pregnant no 3.. sy 9w 4d.. masa scan 8w still kosong.. lg 2mggu nk scan balik.. semoga ada rezeki kita ye❤️ amin..

Sy pon pernah gugur anak ke2 bln9 2022. bleeding and sakit yg teramat mcm nak beranak. Dah pegi scan klinik swasta mmg xde haertbeat dr bg masa janin turun. Sbb sakit sgt xtau nak buat mcm mna. Dlm peti ais ada air coke sy minum 2gelas xsmpai 5mnit sy rasa ada benda sangkut kat faraj pegi tndas janin dah turun baru sakit hilang. Tu cara sy mgkin x elok utk di buat tp sbb sakit sgt sy xboleh pikir dgn waras masa tu.

mcm sy dlu msuk 11week br bby ada heartbeat..klu ikutkn doc dh suruh admit tuk d&c..tgk2 msih ada rezki..sy degil hold dlu smpai 11week..spnjng nk tggu 11week tu sy cntinue je mkn folic acid..kekdg ada doc pndai tgk.n zoom cri heartbeat bby ms scan..sy jumpa 2 doc brbeza tuk dptkn 2nd opinion...mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

1mo ago

Saya refer dekat hosp gov sebab ada bleeding tapi tak ada sakit2 perut. Doc scan guna TVS. Baby saya dah tak ada heartbeat.