BANNED FPP SUNGAI BULOH

Dah boleh banned FPP Hospital Sungai Buloh. 1. Nurse sangat tak membantu. 2. Wheelchair ambil dan cari sendiri. "Sorry, kami bukan swasta tau, kami kerajaan. FPP tu bayar doktor bukan bayar nurse untuk cari wheelchair awak." *Nangis* 3. Janji bilik seorang, tapi merempat di bilik berempat 2 malam. Hari ketiga after bersalin baru dapat bilik seorang. 4. Nurse mulut celupar. "Awak bayar FPP ni untuk dapat pilih Doktor & bilik wad je. Kami nurse ni satu sen pun tak hadap duit awak tu." Berangin pula aku rasa! 5. Makanan sama je dengan orang lain. Bezanya dapat dalam pinggan, kalau bukan FPP dapat dalam tray makanan. 6. Doktor peribadi di swasta cakap kandungan tiada masalah pun, tapi doktor FPP ini sebolehnya nak terus Czer je. Part ni memang tawakal gila beb lepas fikir pro n cons bincang suami n family. Refused advice doktor, wait until bersalin normal. And I did it! I bersalin normal. Serik dan I'm sorry no more after this...

24 Balas

my friend hampir meroyan ye di hari ketiga bersalin czer dan dye cita perasaan time tu mcm nk bunuh anak sendiri akibat mulut puaka dari staff nurse situ.. i yg dgr dye cita ni rasa nk pergi hospital sg buluh n nk sepak² je staff nurse yg ad kat situ.. my mom pon ad pesan kat i yg staff nurse situ mmg kebanyakan nye mulut mcm longkang, perangai mcm hanat dari tahun 1997 lagi.. n i hampir mati akibat kecuaian staff nurse yg penting kan diri.. so i decide bersalin kat swasta.. gigih simpan duit akibat xnk stress dgn manusia toxic kat situ yg boleh breakdown kan mental i.. banyak dah dgr pengalaman dari my mom, my friend berserta arwah nenek i yg dilayan hina depan mata i sendiri smpai arwah meninggal dunia akibat kecuaian nurse disitu.. bile kenang balik, serius sakit hati 🤬

hmm rasenye lah kan ..bukan kat sungai buloh Je tau attitude diorang ni mcm ni. adik ipar saya pun ade bersalin kat hospital lain pun dilayan sebegitu... bayangkan baru lepas czer ..dia disuruh ambil baby..dalam keadaan mengeletar badan tu baru lepas czer...hmmm bila diorang ceritakan experience diorang pada saya cerita la kat mama saya sebab dia bekas metron hospital kan.. medical stuff dlu dlu lain attitude nya kata mama saya..sekarang ni.. lain mcm ... 😃.. dpt yg ok alhamdullilah le...dpt yg tak ok ..hmmm..faktor akhir zaman gamaknye.. banyak beno virus ...tu yg attitude mereka lain mcm 😒 😫 mulut pun takde insurance 😑

3w ago

adik ipar sy..ank 1st..branak normal kt gov..nk pergi kencing takot..bgtau nurse..nurse herdik dia..ko jgn nk mngada2..tobat dia bersalin hspital tu lg..

Dah lama tahu.. mana2 FPP pun tetap ada probability tak dpt bilik first class sorang tu cos depends on availability.. and pernah juga tgk kt tt doctor & nurse yg attend patient FPP tak bg kerjasama, kt hosp Putrajaya x silap.. sebab tu saya rela bersalin swasta terus huhu.. swasta yg ada pakar, bukan swasta yg takde pakar pastu nanti kerja nya nk tolak gov kalau ada case.. tp ada FPP yg saya baca terbaik tau.. cuma tak ingat mana.. dah habis survey dah saya time tu mmg terus say NO to FPP

I pernah hantar kawan pergi hospital kt Malaka sebab kena interview dgn management hospital regarding complaint yg dia buat against this one doctor ni. I suggest sis buat report via SISPAA tu. KKM take it seriously tau. Mmg dari A sampai Z dia suruh kawan i cerita what really happened. Pastu i taktau dah apa jadi kt doctor tu lupa nk tanya kawan tu sebelum kitorang habis study

Sama ! I pun serik nak bersalin dekat hospital sg buloh tu .. i ingat lagi nurse dalam labour room kata kat i “dah pandai buat kena lah beranak” “kalau taknak sakit jangan beranak” . Lepastu i tekad taknak dah bersalin dekat sg buloh ni .,.

3w ago

Dah terlambat sebab tahun 2018

Rasanya memang attitude nurse dan doktor kat hospital tu bermasalah. Tak semua la tapi. Ada yg baik sangat². Ada yg buat kita rasa nak marah sebab mulut dan layan kita teruk. Ni based on pengalaman bersalin anak 1st kat hosp tu. Memang serik 🌚

3w ago

begitulah sis. bilik sebelah pun complain hal yang sama. dia lagi la, 3 malam di bilik berempat. huhu

apa lagi report sispa sis baru dia rasa , sis bayar ya bukannya sis tak bayar , dah report baru berakal dorang ni , email je apa yg nurse tu ckp dkt sispa nnti akan ada pegawai yg call.

Gaya macam nurse & doktor stress je. Bila mereka stress, patient yg hadap kesan stress diorang pun stress. Urgh.. Memang la patut rasa serik kan.

Kesiannya awak. kenapa dorang layan mcm tu 😢 alhamdullilah awak selamat bersalin & congratulations 🫶🏻

FPP tu apa sis. maksudnya sis bayar lebih utk bersalin dekat gomen ke. Sabar byk2 ya. Alhamdulilah bersalin normal jugak kan.

3w ago

rujuk sini sis https://jknselangor.moh.gov.my/hsgbuloh/index.php/ms/jabatan/direktorat-perubatan-wanita-kanak-kanak/skim-perkhidmatan-pesakit-bayar-penuh-fpp-jabatan-o-g