Hai kwn2.. Sy buntu bsp sy b4 breakfast masih tinggi dlm 6.0 walaupun sy da dinner awal dlm jam 6pm.

Doc baru detect sy ada kencing manis bukan gdm... Ada sapa2 yg sama kes ngan sy tak?

2 Balas

Ya sis.... Sy ada penyakit kencing manis.... Gdm tu memang time peknen ja.... Ada gak yg berlarutan lepas bersalin klu x jga.... Sbb tu sy kta sy bukan GDM tpi kencing manis.. Stakat ni kena mkn ubat metformin 2 pgi.... 2 mlm..... Tu pun bacaan waktu pgi tinggi

Sorry ingin bertanya. Ada beza ke kencing manis and gdm? Setahu sy gdm tu gestational diabetes mellitus ( kencing manis masa pregnant). Kencing manis tu term untuk org biasa which is x pregnant.