Xpasti

Dlm pkol 8 mcm tu sy g kncg tiba2 mnyembur keluar drh ni sketol mcm ht ayam.. Sy plak mmg pregnant 5w+ mcm tu cuma tggu lg 3w utk scan lg cek heart beat, tp bile dh kluar mcmni sy trs pikir ggur, tggu suami balik surau trs ajak g hospital, doktor cek bwah, scan, cek upt, ambil sampel drh... Mcm2 la jd bhan dorg mse tu end up.. Doc scan utk kali ke3 doc ckp kantung masih ade.. Jln bukaan pn masih elok terttup mmg xbuka.. Sy cnfuse sgt2 cuma doc bg 2 kata sma ada kandungan msih awal, janin xde heart beat lg then, luar rhim dan kandungan xjd, yg kluar tu hanya darah beku kata doc sbb klo janin dia ade isi putih2 skit mcm isi ikan,tp yg sy ni mmg. Ketul drh sepenuhnya mcm ht ayam tu.. apa2 tggu 26/8 kna refer pakar, doakan sy ya mommy2.. Hope ade rezki sy.. 6thn sy mnnti, doc nk pastikn kandungan brapa weeks pn xblh sbb 1hb 7 sy period.. Sdgkn pg kat swasta doc sane bgtahu dh 5w..sy risau mmg xlena tdo dibuatnya

Xpasti
77 Balas

Puan, Saya pun masa 5 minggu ke 8 minggu keluar clot macamni... Malah lagi besar dan lagi banyak... Doc bagi Duphaston dan Injection Proluton. Masa 13 minggu tiba2 keluar fresh blood pula... penuh satu pad. Alhamdulillah dengan izin Allah Saya masih mengandung now dah nak masuk 16w. Masa tu doc scan uri post low. Kena warded 4 hari kemudian Mc bedrest seminggu. Alhamdulillah sekarang uri dah naik sendiri dan tak ada bleeding. InsyaAllah sama2 kita berdoa Allah pelihara kita dan kandungan kita

5y ago

Sy aminkan ye sis.. Sbb sy pun bru je kluar wad minggu lepas. Semoga ibu2 dan bayi sentiasa berada dalam lindungan Yang Maha Esa.. AMEN! 🙏🙏🙏