Boleh ke anak umur 1t 6b minum susu kotak ducth lady hari²?

Disebabkan sy hamil lagi..anak mnum susu badan..tp nk berhentikan sbb sy mgndung lagi...susu tepung anak xminum..yg die minum susu kotak ducth lady..mcm mana ya..blh ibu² kat sini tolong jawab pertanyaan saya.? Blh ke minum hari²?

Boleh ke anak umur 1t 6b minum susu kotak ducth lady hari²?
6 Balas

susu ni banyak gula klu sesekali minum takpe lah klu hari2 tak elok lah.lagipun kan ada susu utk kanak2.try bagi dutch lady yg perasa coklat rasanya lebih kurang sma je.kena rajin2 bagi sis jgn bagi sekali dia tak nk awak terus giveup..sya ank dah 4 apa2 nak kena ràjin bagi susu tepung tu nti lama2 dia nak lah

Kalau susu kotakbberperisa ni tak digalakkan hari2. Kadang anak ni kene pakse sikit. Lame2 dia okay. Kalau dia haus nanti macam mane pun dia akan minum

susu ni manis sebab ada tambahan gula. puan boleh cuba bg susu kotak full cream dutch lady tu takda tambahan gula.

kalau ikutkan xblh..sbb kandungan gula tggi terdapat pd susu kotak tersebut #TAPSupermoms

better elakkn la..sbb manis..bg susu yg kurg gula

Bahaya tu