Berapa sukatan susu Ducth Lady?

hai mommy's sekalian..minta tlong sangat2 dri mamy2 yg bgi minum anak mreka dngn susu Ducth lady 123, mcmna sukatan nya ya. sb ducth lady tk sdiakan sudu mcm susu formula lain..anak sya baru 1 thun 1 minggu, sblm ni mnum susu lactogen..da msuk setahun ni, nak tkar ke ducth lady tp tk tau sukatan..boleh tk mmy bgtau brpa scoop susu ducth lady ntuk 5oz (150ml air) mngunakan sudu kuning lactogen?.

1 Balas

Bole je gune sudu susu lactogen tu. Cube bancuh mcm biasa bancuh susu lactogen tu . Pstu rasa ,kalau tk manis or pekat sgt okay laa .kalau tawar lebihkan satu scoop .tp kne pantau najis dia jgk tkut tk sesuai dgn susu atau sukatan .

4y ago

Trima kasih..anak da mnyusu mcm besa..