Anak sembelit

Anak saya sembelit minum susu ducth lady 123. Rasa nak tukar,tapi dia minum susu ducth lady sejak umur 1tahun ok je. Tapi sekarang umur 2tahun 6bulan. Minum susu ducth lady 123 sekarang sembelit. Saya guna scoop lactogrow 123. Kalau guna scoop lactogrow, mcm mana sukatan susu ducth lady 123? Berapa air dan berapa oz utk elakkan anak sembelit?

3 Balas

cuba try search scoop lactogrow tu brpe gram ..then kira la ikut arahan Dutch lady ..atau boleh try kurgkan scoop susu ..tpi biasa bdk 2 tahun lbih da kurgkan susu n byk makan ..cuba jugak bgi mnum air msak lebih ..kdg sembelit sbb bdan tk ckup air

dah lebih 2 tahun patut boleh minum susu full cream dah sis. and tak perlu banyak pun, sehari secawan pun cukup. kecuali kalau memang paeds yg suruh continue minum fm.

scoop lactogrow mcm mana ya? yg tinggi ke? sy pkai scoop anmumlac alhamdulillah ank ok.

2mo ago

oh, klu anmumlac scoop rendah, sy bncuh 5 scoop susu, 6oz air.