Susu ebm botol

Dilema betul , anak 8bulan taknak susu dalam botol . Kita kena masuk opis bulan ni . Dia tolak botol feeding , ada tips tak mommies ? Before this okay je dia botol feeding kalau ibu dia masuk ofis . Kita masuk ofis by quater , mostly mmg kt rumah DF je . Bila mcm ni jadi Susah hati sbb anak taknak minum susu , rasa nak resign je dulu .

4 Balas

anak saya pernah 3 kali reject botol tiba2. 1- waktu dlm 5 bulan. tiba2 ja taknak nampak botol je trus menjerit mnangis taknak. rupa2nya beberapa hari lps tu baru perasan puting dia leaking, flow laju sgt. dia biasa dengan puting flow yang slow dan kena hisap dulu baru keluar susu. 2- waktu dalam 11 bulan gitu. tiba2 taknak botol susu. tapi bila dudukkan dia hisap botol susu. tapi mana nak dapat sbb botol yang puting kan kena tonggakkan sikit baru dapt susu. cuba tukar kepada straw baru dia nak. haha rupanya dia nak minum guna straw taknak puting. kalau tgh mngantuk je dia nak puting. waktu lain nak straw. 3- waktu 1 tahun 2 bulan, sekali lagi tiba2 dia reject botol straw dia. kita fikir dia dah nak putus susu sbb dah tknak susu. rupanya cek punya cek, baru perasan lubang straw dia koyak. flow besar n laju sgt. dia tak suka. kan dia biasa dgn yang lubang kecil dan slow flow dia. mogok susulah jawabnya so mungkin boleh cek juga puting dia ka ada yang tak kena ka.

fokus dkt makan masa siang sis , susu boleh bg dalam cup ke straw bottle atau offer je dlm botol biasa bby minum, waktu malam baru sambung DF balik , cara saya mcmtu je.

3w ago

klau kluar pun bg siap2 dlm kereta je sis pastu dia dpt mkn x hirau dh nk susu

kalau susu dlm cup? dia minum tk? 8m tk botol dah pun tkpe je. open cup ke straw cup ke

anak mkn ok ke sis? sis fokus kt mkn je dulu xboleh ke?

3w ago

klau mcm tu xde masalah pape pun sis klau dia xnk susu botol, mcm anak sy 8bulan, start 6bulan haritu mmg kurang dh susu botol,msuk 7bulan terus xnak dah, sbb dia dh mkn byk, nyusu bdan je tu pun time nak tidur ..