Adakah anda masih berdiet semasa mengandung?

Voice your Opinion
Ya
Tidak

896 respon

11 Balas

ada gdm,jd kena diet. sampai bersalin berat tak naik,tp berat baby bertambah. sampai bersalin dah terbiasa diet,tp masih lg lengkap hidangan sepinggan dgn karbo,protein dan lemak. lepas bersalin hilang 10kg

blasah je makan ape² 🤭 sbb masa mengandung takde selera dari awal smpai la nak dekat bersalin.. so kalau saya rasa nak mkn, saya mkn jee. janji kenyang.

Ya sbb ada GDM dan hb rendah. Jadi, kena amalkan no sugar less carbohydrates diet dan iron rich diet.

sy x diet.. apa nk mkn, sy mkn jee.. berat sy xnaik byk, berat bby plak yg naik cpt.. risau plakk.. 😅

1y ago

sama lah😁saya rasa dah makan banyak tapi bila tiap kali gi timbang dkt klinik mesti tak naik2 berat badan.tapi baby alhamdulillah sihat dan berkembang dgn baik😊baby pon aktif sangat sampai doctor nak scan pon payah😂😂

Diet suku suku separuh & makan sikit tapi kerap.

obes.so kene kurang kan mkn sikit.risau jgk

kena diet,sbb ada diabetes..

Makan makanan yang seimbang

tidak

nope