Is it safe to use diaper rash cream daily?

Voice your Opinion
Yes
No
Maybe

1638 respon

9 Balas

Tapi kalau blh elakkan punca rash tu contohnye tukar brand pampers/ wet tissue tu..mostly rash naik sebab allergy pd bahan dlm pampers / wet tissue tersebut.mcm saya masa newborn mmg ank kne nappy rash jd saya akn kerap tukar pampers 3jam skali wlaupun xpenuh pampers tu sbb tkut panas yg mnyebabkan rash tu.lepas tu cuci guna air dlm botol spray & lap kering sblm pakaikan pampers tu balik & sapu bedak.lepas tu ok dh skrg ank saya tukar wet tissue,dia kalah pd kandungan wet tissue 1brand ni..drpd merawat better kita menghindari drpd berlaku kan.

ikut pada kulit anak2. semasa anak saya no. 1 - 3 , ya saya gunakan apabila kulit naik merah , mungkin anak kerap kencing , mungkin saya terlambat seketika utk menukar diaper anak menyebabkan kulit anak merah, terpaksa sapu cream nappy rash pada kulit anak. Tapi yang bongsu, tak menggunakan cream nappy rash lagi. Mungkin kulit anak tak sensetif.😊

Maybe since i haven’t use it daily for my baby

Yes #TAPsupermoms #TAPactiveusers

depends on the products

pakai je sampai sembuh

xpernah pakai pun

maybe?

yes