Oh Anak ?

Dia datang bila ibunya dah give up nak berTTC. Dia datang bagi sign, dia ada. Tapi ibu tak faham. Sebab ibu selalu tertipu dengan perasaan. ? Ibu jumpa doktor nak mintak pain killer, sekali doktor nak scan dulu. Eh? Anak ibu. dah 4 minggu. Ibu tak sedar pun. Kemain ayah tak bagi ibu gerak banyak. Ntah macam mana 1 hari tu ibu rasa sihat, ibu kehulu kehilir jalan. Malam tu spotting. Awak baru 6 Minggu,. Ibu menangis bagai nak rak. Ibu risau, ibu rasa bersalah. Jumpa doktor, doktor scan awk. Eh, awak sihat je. Pandai yaa usik ibu. Semalam, awak 9 minggu. Ibu tengah berehat, rasa lain sangat. Check, darah! Kaki ibu sejuk. Ibu takut. Ibu call ayah, gi kecemasan. 2 jam tunggu baru dapat scan. Eh? Doktor cakap awak sihat je. Elok je jantung tu berdegup. ? Sayangg, kuatnya awak usik ibu. Ni doktor suruh ibu rehat, sambil-sambil pantau kalau ade bleeding lagi. alhamdulillah tak ada bleeding dah. Oh anak, ibu & ayah sayangkan kamu. semoga Allah sentiasa menjagamu.

Oh Anak ?
16 Balas

sama macam kes sayaa..xtahu pon yg dlm rahim ni ada baby..tahu pon sbb 3 bulan kuar darah sikit2 je..jadi biar je..ingtkan period..sampai satu tahap pg jumpa doktor utk ambik ubat lncarkan darah haid..doc srh scan dulu..rupanya dah besarr..ya rabb..14 minggu dah dlm perut..4 tahun tunggu keajaiban ni subhanallah..skrg dh 17w4d..doakan kandungan saya..moga dipermudahkan jgk urusan sis

5y ago

alhamdulillah. seronok saya dengar. semoga kita dipermudahkan urusan & diberikan kesihatan yg baik dari mengandung hingga melahirkan. amin

Sy penah cam tu sist..saya faham prasaan sist😅..kasarnyer dia gurau😄..sy kalau x silap 3 kali emergency masuk hspital sbb tetiba ada darah kuar .x byak tapi cukup buat kita takut, tapi bila check semua ok😅.. Kawan saya pun penah cam tu time preggy baby girl juga, now mybabygirl sihat dah msuk 1year 2mth😘..hope sist n baby xpa2 sihat wlfiat😉hendaknyer..

5y ago

yeke sis. seram kan. seronok dia bergurau. sampai doktor pun pelik macam mana boleh bleeding. 😍 seronoknya baby girl.

Sy 8 tahun sis.. Mcm sis jugak.. Punya x percaya pregnant belas2 upt sy bt.. Masa 8weeks spotting brownish terus g k.kesihatan.. Cek2 tgok2 dh ada jntong,punya menangeh Laki Bini masa scan,doctor pon terkedu bhahaha..lepas tu alhamdulillah xde masalah,Makan ok alah ada tp x teruk.. Sekarang dh 19weeks.. Sy doakan sis n baby kuat2 ye..

5y ago

waahhh. saya 2 minggu sebelum period sengugut manja. lepas 2 minggu tak period pun. period manja jd period ganas. konon g klinik nak mintak pain killer. doc sruh scan. ade kantung. 4 weeks. ibu dia keluar bilik doc menangis bagai nak rak terharuuu. ayah dia sibuk jadi kerang busuk. 😂 moga anak-anak ni selalu diberikan kesihatan yg baik. & dipermudahakan hingga lahir. amin.

Baby nak ibu dia bagi sepenuh perhatian dekat dia tu. Sama lah kita awak, saya rasa give up nak TTC tengok tengok dah dua bulan lebih. Alhamdulillah sekarang baby dah ada depan mata, 2 bulan 21 hari. Awak kuat tau? Doa selalu🙈

5y ago

itulah. bila dia nak bagi..dia bagi. kita? kena sabar 😊

Tahniah sis..Ibu2 yg mengalami keadaan mcm ni dan terpksa ambil tindkan utk bed rest mcm mne positif kn diri utk keep bertenang ya? Boleh share sikit😚

5y ago

Sy yakin kan diri.. Ni semua kerjaan Allah.. Selalu ckp2 ngan baby.. Supaya sihat dan kuat... Abai kan org keliling ckp.. Sbb ada yg diantara depa.. Bagi kata negative.. Ada yg cemburu sbb sy dpt cuti lama.. Ye la dah jadi mcm ni nk keje mcm mana.. Dtng keje x sampai 3 jam.. Darah turun. Utk safety.. Sy g check up dekat hospital swasta sama.. Xde mahal pun.. Setiap kali jumpa.. Hnya rm80 saja.. And dekat klinik kkia pun sy follow jugak.. Dan jgn lupa yakin kan diri rezeki semua Allah yg bagi .. Cukup or x sabar saja ..

Bihaaaa😍😍😍😍. Tahniah. Hehe Jaga diri elok2. Jangan lasak2 yee.. Doakan aku juga Yeee 😘 Ya allah. I'm happy for you

5y ago

ehh. haha. thankyouuu sayanggg

alhamdulillah.. sy still dlm observations bleeding weeks 21, kena banyak bedrest ye.

5y ago

insyaAllah semoga baby saya & baby sis sihat & selamat. amin.

suspen je ceritanyaa.. 😂 btw take care sis.. rehat byk2 jgn stress2.. ♥️

5y ago

hehe. itulah. terima kasih yaa. 😊

Lama dh ke sis ttc.. sy phm mesti risau sgt2 kn. Sbb bkn mudah nk dpt huhu

5y ago

3 tahun saya TTC. baby due bulan annivesary kitorg yg ke 4. Alhamdulillah. Itulah. risau xleh bawak bincang

ya ampun suspen baca cerita ni.. alhamdulillah.. banyakkan doa ye sis..

5y ago

insyaAllah. terima kasih yaa.