serah diri

Dh ready nk g hospital... Baby kurang gerak... Arini pn dr kol9 pg td smp skrg kol2 x smp 5x dia gerak, tu pn slow... So decide kena serah diri dh... Ptt esok warded... Umi dh 38w5d...smoga d permudahkan...

serah diri
53 Balas

Sy pon sama kes mcm sis.. Bby dh kurang gerak, mngeras tp x skit.. Trus g hospital mnggu lps.. Kndungn dh 39 w2d.. Trus msk wad.. Cek jln bru 1 cm.. Lps je kne seluk, sakit contraction mkin kerap.. Dlm 10 mnit 2 kli.. Seluk dlm 4 kli jgk dlm 1 hr kt wad.. Last dh 4cm trus tolak LR.. Snurse pcahkan ketuban..msa tu contraction makin kerap.. Sakitnya Allah sja yg tau.. Walaupun dh ank ke 3..alhamdulillah selamat bersalin 4/1/2020 jam 9.57pg secara normal..

4y ago

Alhamdulillah.. Xpe sis.. Jnji ank n ibu selamat.. Selamat berpantang ye.. Sama2 kita jga diri dlm berpantang ni 😊

risaunya .. saya anak first .. kerja pula tu dari pagi ke malam hulu hilir .. kadang memang tak perasan pergerakan baby .. 😔 dah nak tidur baru ada rasa , consider dia okay je kat dalam tu ..

4y ago

Penting sgt pantau, mummy jgn abaikan tau...bahya 😧

Semoga dipermudhkn mummmy.. kuat smgt ya mummy.. klu mummy kuat smgt.. baby akn trikut aura kuat smgt. Chaiyok2. 💪💪

Sy baby kurang gerak,seminggu warded doc pantau,37week bsalin kena induce

Sy 37 minggu baby cukup gerakan cuma slow ...doktor inject paksa beranak

Semoga dipermudahkan segala urusan awak. InsyaAllah awak & baby selamat.

Semoga dipermudahkan for mommy and baby...bnykkn berdoa k

Semoga d permudahkn mami..sya 38mggu5 ari da berslin...

Tp blum 12jam kiraan.. Kena serah diri jugak ke mcm ni? 😅

4y ago

Yup d kira kurang gerak, rupanya dh start ada contraction sbb tu kurang gerakan, sy warded trus n last gerakan 9.15mlm doc xamik kira dh, just 9 gerakan dia amik, esok nya sy induce ubat, tp baby resist ubat induce smp heartbeat drop, last kena emergency czer.

Semoga dipermudahkan segala urusan sis