Serah diri sebab ada gdm

Hai .. siapa ada pengalaman serah diri 40w sbb ada gdm on diet ? Bila dh warded tu, kita terus kena induce ke apa ? Means apa yg doktor/nurse akan buat pada kita ? Esok tuu wajib ke kena bersalin ? Lusa dah nk serah diri nii .. Sekadar nak tahu .. Thankyou

1 Balas

sy ada gdm on dc pregnant anak ke 3. masa scan 35w Dr siap2 bagi IOL utk serah diri 40w. tp tak sempat sebab bersalin 38w1d. Dr bagitau sy 39w6d mesti serah diri dan esok harinya mesti bersalin,mungkin guna kaedah induce la kot. tp Dr cakap,utk anak ke 3 mungkin sy tak sampai 40w. anak 1st dan anak 2nd pun sy tak pernah bersalin ikut due date,semuanya 38w dan 39w++

9mo ago

mudah²an urusan sis dipermudahkan. aamiinn🤲🤲