emergency czer

dari 9.9 - 13.09 bukaan still 3cm, dah masuk induce jenis drip... contraction maha hebat... xbuka2 juga selepas 10 jam, pada 14.9 tpkse kemeja pembedahan. alhamdulillah selamat melahirkan bayi perempuan pada jam 3pagi dekat berat 3.1kg.

21 Balas

tahniah.. sama pengalaman mcm saya jgal tahun lepas. dari msk wad 20 sampai 22 sept bukaan still 3 cm. Doctor pecahkan air ketuban n induce still sama, at last baby distress n buat emergency czer. alhamdulillah baby lahir sihat dgn berat 2.9 kg. Now dia dah sethn.

Tahniah sis. Sy pun merasa juga induce drip wktu anak 1st, contraction dia tu hampir x boleh tarik nafas. Syukur dlm masa 11 jam lpas induce sy berjaya bersalin normal. Sbb klau smpai 12jam x bersalin doc nak czer.

5y ago

alhamdulillah rzeki sis berjaya bersalin normal

Same la.. emergency czer jgk mlm td 😂 bukaan 5cm tp ketuban dh terpecah.. jantung baby tk brape stabil based on ctg.. trpakse czer sbb tkowt baby lemas.. 😌 alhamdulillah dua² selamat 🥰

5y ago

yekee... xpee laa kan, demi bby. czer pon czer lah kan... tahniah ke awak n selamat berpantang juga ea..

tahniah.. semoga puan dan bby sihat2 hendaknya..

Alhamdulillah tahniahhh awkk. Slmt bpntg , jg kunng je

5y ago

terima kasih awakkk

Alhamdullilah.. Semoga baby n ibu sihat2 saja..

5y ago

aamin.. alhamdulillah tq

Tahniah sis dan selamat berpantang

Tahniah sis😍😍..selamat berpantang

5y ago

maceh kK

Alhamdullilah.. Congrats mommy n baby..

5y ago

tq tq tq..

Tahniahhh..selamat berpantang sis

5y ago

alhamdulillah tq