Tiap minggu ulang alik kk

Dah tak larat rase bile tiap2 minggu kene ulang alik kk sebab bacaan bsp tak cantik. Insulin dan ubat on macam biase tapi bacaan lepas makan mesti sangkut. Dah amalkan suku2 separuh dan cut sugar tapi bacaan lepas makan malam mesti tinggi 🤦🏻‍♀️ Kadang sampai stress fikir nak buat macam mane lagi untuk jage bacaan bsp.

13 Balas

sy br deliver... sy juga ada gdm masa pregnant and on insulin... lepas tau ada gdm sy trus tukar jenis beras, stop sugar & apa2 yg manis, mkan suku2 separuh tp kerap, make sure stop mkn lepas pkul 7pm and buka puasa around pkul 8am @ 9am the next day... x lupa juga sy amalkan minum lemon suam segelas lepas mkn mlm & bngun pagi2... lepas 2mnggu buat bacaan sy jdi sngt bagus & dh blh stop ubat 😊... manis2 tu time tekak teringin sngt nk mkn @ mnm sy gantikan drpda sugar sy guna stevia... mommy blh cuba ya ✌🏻